Gå till sidans innehåll

Vad är Hjärnhuset?

I Hjärnhuset hittar du stöd och information om hjärnsjukdomar och hjärnhälsa för vuxna. Hjärnhuset är öppet 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan. Välkommen till Hjärnhuset!

Har du eller misstänker du att du eller någon närstående har en hjärnsjukdom? Hjärnhuset erbjuder mer information om sjukdomarna. Du kan repetera informationen du fått på mottagningen och dela den med närstående. Hjärnhuset hjälper till att förutse frågor som rör sjukdomen och minskar känslan av osäkerhet inför framtiden.

Vi vill erbjuda dig pålitlig information om hjärnhälsa och hoppas att vi kan svara på eventuella frågor som du kan tänkas ha.

Hjärnhusets webbplats har byggts upp av specialister inom neurologi, neurokirurgi och neuropsykologi från finländska universitetssjukhus tillsammans med patientföreningar.

Vi arbetar ständigt på att förbättra Hjärnhuset. Inom kort publicerar vi digitala vårdvägar där du kan rapportera symtom och hur du mår. Med hjälp av vårdvägarna kan du komma i direkt kontakt med din behandlande läkare och sjukskötare.

Vi hoppas att Hjärnhuset hjälper dig. Välkommen tillbaka!

Vill du hjälpa oss? Om du vill ha information som du ännu inte hittar på Hjärnhusets sidor eller om du skulle vilja precisera något befintligt innehåll kan du skicka respons till oss med de blanketter som finns längst ner på sidorna.

Uppdaterad 7.3.2023