Gå till sidans innehåll

Hälsoviktshuset

Hälsoviktshuset innehåller pålitlig information om behandling av fetma och viktkontroll samt stöd för hälsosam viktminskning och viktkontroll. Vi erbjuder också ett program för hälsosam bantning. För att delta krävs en remiss från läkare.

Hälsoviktshuset

Hälsoviktshuset innehåller pålitlig information om behandling av fetma och viktkontroll samt stöd för hälsosam viktminskning och viktkontroll. Vi erbjuder också ett program för hälsosam bantning. För att delta krävs en remiss från läkare.

Omtyckt i​ Hälsoviktshuset​​​

Remiss till programmet för hälsosam bantning

Alla läkare kan göra en direkt remiss till Programmet för hälsosam bantning i Hälsoviktshuset.

Information om vikthantering

Är du intresserad av att få information om fetma och de faktorer som påverkar den? På webbplatsen hittar du forskning om fetma, vikthantering och behandlingsalternativ.

Egenvård

Stöd kroppens och sinnets välbefinnande genom enkla och simpla övningar. På webbplatsen hittar du information som stöder det allmänna välbefinnandet.

Program för hälsosam bantning

Hälsoviktshusets 12-månader långa digicoachning stöder livsstilsförändringen i sin helhet.

Fetmaoperation

Fetmaoperationer är en del av helheten vid behandling av svår fetma. En operation är en möjlighet att förbättra din hälsa och livskvalitet och att lyckas med en permanent viktkontroll.

För professionella

Ta del av det finskspråkiga innehållet som är riktat till vårdpersonlen i tjänsten HälsobynPRO.

Vikthanteringsstigen

Undrar du om Programmet för hälsosam bantning är något för dig? Bekanta dig först med den åtta veckor långa Vikthanteringsstigen.

Testa: Passar programmet för hälsosam bantning mig?

Det här testet hjälper dig att bedöma om programmet passar dig.

När du inte känner för att motionera

Alla njuter inte av motion på samma sätt. Det kan bero på genetiska faktorer eller på att motionsformen inte passar. Men det går att hitta rörelseglädje genom att testa olika motionsformer. Publicerad 4.6.2024

Hitta dina egna metoder för viktkontroll och livsstilsförändring

Du har kanske testat en bantningskur eller livsstilsförändring som någon annan rekommenderat och tyckt om. När du inte får resultat tänker du att något är fel med dig när du inte lyckas. Felet ligger inte i dig utan i metoderna. Publicerad 22.5.2024

God medicinsk praxis - rekommendationerna för typ 2-diabetes har uppdaterats: vikthantering och livsstilsförändringar spelar en nyckelroll

Även en viktminskning på fem procent gör skillnad i behandlingen av typ 2-diabetes.Publicerad 13.5.2024

Den bästa vägen till viktkontroll kan gå via sömnen

Du äter hälsosamt och rör på dig mer än tidigare, men trots det går du inte ner i vikt. Det här kan bero på för lite sömn eller problem med stresshantering.Publicerad 16.4.2024

Kunde den gamla goda tallriksmodellen vara något för dig?

Tänk om regelbundna måltider och tallriksmodellen är din grej? Publicerad 3.4.2024