Gå till sidans innehåll

Digital vårdväg för fetmaoperation

Den digitala vårdvägen för fetmaoperation är en tjänst som tillhandahålls av HUS Gastrocentrum för patienter som ska genomgå kirurgisk behandling av fetma. Vårdvägen är en integrerad del av patientens vårdhelhet.

Den digitala vårdvägen för fetmaoperation tar drygt ett år att genomföra. Patienterna börjar med vårdvägen redan innan de kommer till Jorvs sjukhus för att träffa fetmaoperationsteamet.

Den digitala vårdvägen består av texter, videor, enkäter, övningar och länkar. Vårdvägen ger patienterna detaljerad information om fetmaoperationen, förbereder dem för operationen och livet efter operationen och stöder dem i deras vardag efter operationen. Vårdvägen omfattar ämnen som fetmaoperation, näring, motion och mentala färdigheter.

Den digitala vårdvägen har 3–4 fetmaoperationscoacher som arbetar på den behandlande enheten vid Mejlans sjukhus. Coacherna utgör ett multidisciplinärt team som omfattar en sjukskötare och en näringsterapeut. Coacherna svarar på patienternas meddelanden via funktionen Meddelanden.

Uppdaterad 15.7.2020