Om det är fråga om en intrakraniell blödning, som orsakar att det intrakraniella trycket ökar och medvetslöshet, kan man först försöka med konservativ behandling, det vill säga vätsketerapi, respiratorvård och lugnande läkemedel. Om blödningen är omfattande och hjärnan utsätts för kraftig kompression övervägs dock vanligtvis kirurgisk behandling, såvida inte en oåterkallelig hjärnskada redan har uppstått.
Det räcker vanligtvis att öppna skallen och hjärnhinnorna, suga ut blodkoaglet och sedan fästa biten av skallbenet på plats med titannitar. Skallen öppnas med ett självstoppande borr och en speciell sidoskärare för att öppna en rund lucka i skallen vid den tjockaste delen av blodkoaglet. Operationen utförs vanligtvis med hjälp av ett mikroskop för att säkerställa bästa synlighet. Ärret läker vanligtvis bra och är vanligtvis beläget i det område som täcks av hår.
Om hjärnsvullnaden är kraftig kan det bli aktuellt att utföra en mer omfattande kraniotomi, det vill säga hemikraniektomi, för att lätta på det intrakraniella trycket. Då öppnas skallen på ett brett område och benbiten lämnas bort. Efter några månader sätts ett implantat av konstgjort material som är skräddarsytt efter patientens mått in i stället för benbiten. Implantaten är vanligtvis tillverkade av en plastblandning.