Siirry sivun sisältöön

Hyödynnä Kuntoutumistaloa potilastyössä

Kuntoutumistalon sisällöt koskevat useita eri potilas- ja asiakasryhmiä tai voivat olla yleishyödyllisiä ihan kaikille. Oppaita on paljon, joten sopivan oppaan löytämiseen voit käyttää Kuntoutujalle –hakusivua. Kirjoita hakukenttään aihe, oire, sairaus tai vamma, johon liittyen haluat löytää sisältöjä. Voit myös selata aihealueita vapaasti hakukentän listauksesta.

Kuntoutumistalon itsehoito-ohjelmat on tuotettu hyvän hoidon tueksi. Kaipaako potilaasi apua esimerkiksi tupakoinnin lopettamiseen ennen leikkausta? Tai oletko huolissasi potilaan ravitsemustilasta? Toivooko potilaasi apua liikunnan aloittamiseen? Terveyskylän Omapolun verkkokurssimaisia itsehoito-ohjelmia potilas voi hyödyntää ilman lähetettä lääkärille tai digihoitopolulle. Kirjautumalla Omapolulle voit itse ottaa sisällöt omaan käyttöösi ja näet itsehoito-ohjelmien sisällöt. Näin sinun on helpompi suositella niitä potilaillesi.

Käy tutustumassa itsehoito-ohjelmien esittelyihin.

Tarvitseeko asiakkaasi tai hänen läheisensä apua hyvinvointiin ja sosiaaliturvaan liittyvissä kysymyksissä? Pulmanavigaattorin avulla asiakas voi arvioida omaa tai läheisensä sosiaalisen tuen tarvetta.

Kaipaako asiakkaasi tietoa yhteiskunnan tarjoamista palveluista ja tukimuodoista sekä ohjeita miten, mistä ja millä perusteella niitä voi hakea?

Tarvitseeko asiakkaasi tukea motivoitumiseen, tavoitteiden asetteluun tai tietoa erilaisista kuntoutuksen muodoista ja palveluista? Tietoa ja tukea –osiosta löydät tietoa kuntoutuksesta ja kuntoutuspalveluista.

Kaipaako potilaasi ohjeita apuvälineen hankintaan, käyttöön tai hoito-ohjeisiin? Katso löytyykö kaipaamasi apuväline Kuntoutumistalon apuvälinehausta.

Teetkö töitä apuvälinepalveluihin liittyen? Mietityttävätkö apuvälineisiin liittyvät käytännöt ja luovutusperusteet? Tutustu ammattilaisille kohdennettuun Apuvälinepalvelut-sivustoon.

Vakavan sairastumisen yhteydessä läheinen on tärkeä tuki kuntoutumisessa tai läheinen itse voi tarvita tukea. Silloin voit hyödyntää Kuntoutumistalon Läheiselle -osiota.

Voit laittaa palautetta sisällöistä Terveyskylän palautelomakkeella. Valitse palvelun kohteeksi Terveyskylä.fi ja tämän jälkeen taloksi Kuntoutumistalo ja lähetä sisältöä koskeva palautteesi meille. Voit myös jättää yhteystietosi, jos haluat mukaan kehittämään kyseistä sisältöä.

Päivitetty 29.2.2024