Hyvä valmistautuminen takaa sujuvamman leikkauksen ja nopeamman toipumisen. Sivuiltamme saat ohjeita ja vinkkejä leikkaukseen valmistautumiseen ja siitä toipumiseen.

Sisältömme on leikkausosaston ammattilaisten ja potilaiden yhdessä kehittämää. Lisäksi taloomme on koottu pieni sairaalasanasto ja usein kysyttyjen kysymysten lista.

Lue lisää Leikkaukse​en tulijan talosta >

Sivustoja päivitetään keskiviikkona 17.10.2018 klo 15-17 välisenä aikana. Pahoittelemme tästä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

 Terveyskylä somessa

 Ajankohtaista

 

 

Bakteerien vastustuskyky antibiooteille selvisi jätevesistähttps://www.terveyskyla.fi/leikkaukseen/ajankohtaista/bakteerien-vastustuskyky-antibiooteille-selvisi-jätevesistäBakteerien vastustuskyky antibiooteille selvisi jätevesistä18.4.2019 11.30.00Antibioottien liiallista käyttöä pidetään yhtenä merkittävimmistä tekijöistä mikrobien vastustuskyvyn kehittymisessä. Lääkkeiden käyttö selitti mikrobilääkeresistenssin esiintymisen kuitenkin vain osittain, kun asiaa tukittiin esimerkiksi Helsingin yliopistossa.
Jos leikkaukseen tuleminen jännittäähttps://www.terveyskyla.fi/leikkaukseen/ajankohtaista/jos-leikkaukseen-tuleminen-jännittääJos leikkaukseen tuleminen jännittää8.4.2019 14.40.00Miltei jokainen jännittää leikkausta. Leikkauspelkoasi voit lieventää hankkimalla mahdollisimman paljon tietoa ja keskustelemalla hoitohenkilökunnan kanssa.
Leikkaukseen valmistautuminen nopeuttaa paranemistahttps://www.terveyskyla.fi/leikkaukseen/ajankohtaista/leikkaukseen-valmistautuminen-nopeuttaa-paranemistaLeikkaukseen valmistautuminen nopeuttaa paranemista22.3.2019 14.00.00Tiesitkö, että voit ennen leikkausta vaikuttaa operaatiosta toipumiseesi? Hyvä terveys vähentää leikkaukseen liittyviä riskejä ja nopeuttaa paranemista.
Resilienssi edistää lapsen toipumista – Selviytymiskykyisyttä voi kehittäähttps://www.terveyskyla.fi/leikkaukseen/ajankohtaista/resilienssi-edistää-lapsen-toipumista-–-selviytymiskykyisyttä-voi-kehittääResilienssi edistää lapsen toipumista – Selviytymiskykyisyttä voi kehittää21.2.2019 10.40.00Lapselle ja nuorelle sairaalahoitoa vaativa vakava sairastuminen leikkauksineen on henkisesti raskasta. Tuoreen tutkimuksen mukaan tilannetta voidaan lieventää tukemalla perheen selviytymiskykyjä.
Leikkaus ei paranna olkapään yleisintä kiputilaahttps://www.terveyskyla.fi/leikkaukseen/ajankohtaista/leikkaus-ei-paranna-olkapään-yleisintä-kiputilaaLeikkaus ei paranna olkapään yleisintä kiputilaa12.2.2019 11.40.00Leikkauksesta ei olekaan hyötyä olkapään yleisimmän kiputilan, "ahtaan olkapään" hoidossa. Kansainvälinen asiantuntijapaneeli on antanut suosituksen, jossa kehotetaan välttämään vaivan leikkaushoitoa.

HUS logoTAYS logoOYS logoKYS logoTYKS logo