Hyvä valmistautuminen takaa sujuvamman leikkauksen ja nopeamman toipumisen. Sivuiltamme saat ohjeita ja vinkkejä leikkaukseen valmistautumiseen ja siitä toipumiseen.

Sisältömme on leikkausosaston ammattilaisten ja potilaiden yhdessä kehittämää. Lisäksi taloomme on koottu pieni sairaalasanasto ja usein kysyttyjen kysymysten lista.

Lue lisää Leikkaukse​en tulijan talosta >

​​​​

 Terveyskylä somessa

 Ajankohtaista

 

 

Jännittääkö leikkaus? Myös omilla elintavoilla voi vähentää leikkaukseen liittyviä riskejähttps://www.terveyskyla.fi/leikkaukseen/ajankohtaista/jännittääkö-leikkaus-myös-omilla-elintavoilla-voi-vähentää-leikkaukseen-liittyviä-riskejäJännittääkö leikkaus? Myös omilla elintavoilla voi vähentää leikkaukseen liittyviä riskejä30.9.2020 13.00.00Moni ei tule ajatelleeksi, että tavalliset arkiset elintavat saattavat vaikuttaa leikkauksesta toipumiseen.
Oletko menossa leikkaukseen lähiaikoina?https://www.terveyskyla.fi/leikkaukseen/ajankohtaista/oletko-menossa-leikkaukseen-lähiaikoinaOletko menossa leikkaukseen lähiaikoina?12.3.2020 9.30.00Koronavirusepidemian (COVID-19) kiihtyessä sairaaloissa halutaan varmistaa, ettei virus pääse leviämään leikkausosastojen kautta eteenpäin.
Leikkausta edeltävä paasto ei sittenkään parasta potilaallehttps://www.terveyskyla.fi/leikkaukseen/ajankohtaista/leikkausta-edeltävä-paasto-ei-sittenkään-hyväksi-potilaalleLeikkausta edeltävä paasto ei sittenkään parasta potilaalle31.1.2020 11.00.00Oulun yliopiston tuoreen tutkimuksen johtopäätös oli, että terveydenhoitojärjestelmässä tulisi olla ohje ravitsemustilan seulonnasta ja vajaaravitsemuksen hoidosta.
Korkeatasoinen tiedejulkaisu nosti suomalaistutkimuksen vuosikymmenen merkittävimpiin: Umpilisäketulehduksen muuttuva hoitohttps://www.terveyskyla.fi/leikkaukseen/ajankohtaista/korkeatasoinen-tiedejulkaisu-nosti-suomalaistutkimuksen-vuosikymmenen-merkittävimpiin-umpilisäketulehduksen-muuttuva-hoitoKorkeatasoinen tiedejulkaisu nosti suomalaistutkimuksen vuosikymmenen merkittävimpiin: Umpilisäketulehduksen muuttuva hoito15.1.2020 8.00.00Umpilisäketulehdusta ei aina tarvitse leikata. Lievemmän umpilisäketulehduksen antibioottihoidolla vältettäisiin tarpeettomia leikkauksia ja niihin liittyvää sairastavuutta, sekä säästettäisiin pitkä penni kustannuksissa. Käynnissä oleva uusi tutkimus pyrkii selvittämään, tarvitaanko antibioottihoitoa laisinkaan.
Tiesitkö, että tutkimusten mukaan savuttomuus vähentää leikkauksen jälkeisiä komplikaatioita?https://www.terveyskyla.fi/leikkaukseen/ajankohtaista/tiesitkö-että-tutkimusten-mukaan-savuttomuus-vähentää-leikkauksen-jälkeisiä-komplikaatioitaTiesitkö, että tutkimusten mukaan savuttomuus vähentää leikkauksen jälkeisiä komplikaatioita?31.10.2019 7.00.00Tupakasta vieroitus on tärkeä osa leikkaukseen valmistautumista.