Hyvä valmistautuminen takaa sujuvamman leikkauksen ja nopeamman toipumisen. Sivuiltamme saat ohjeita ja vinkkejä leikkaukseen valmistautumiseen ja siitä toipumiseen.

Sisältömme on leikkausosaston ammattilaisten ja potilaiden yhdessä kehittämää. Lisäksi taloomme on koottu pieni sairaalasanasto ja usein kysyttyjen kysymysten lista.

Lue lisää Leikkaukse​en tulijan talosta >

Sivustoja päivitetään keskiviikkona 17.10.2018 klo 15-17 välisenä aikana. Pahoittelemme tästä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

 Terveyskylä somessa

 Ajankohtaista

 

 

Oletko sinä tai onko läheisesi tulossa leikkaukseen?https://www.terveyskyla.fi/leikkaukseen/ajankohtaista/oletko-sinä-tai-onko-läheisesi-tulossa-leikkaukseenOletko sinä tai onko läheisesi tulossa leikkaukseen?21.5.2019 12.30.00Voit tarkistaa Leikkaukseen tulijan talosta, mitkä asiat kannattaa huomioida ennen leikkausta sekä mitä tapahtuu leikkauspäivänä ja leikkauksen jälkeen.
Kahvia säännöllisesti nauttiva kaatuilee vähemmänhttps://www.terveyskyla.fi/leikkaukseen/ajankohtaista/kahvia-säännöllisesti-nauttiva-kaatuilee-vähemmänKahvia säännöllisesti nauttiva kaatuilee vähemmän10.5.2019 9.15.00Vähintään kupillisen kahvia päivittäin nautiskeleva iäkkäämpi ihminen kaatuilee 25 prosenttia harvemmin kuin kahvia vähemmän hörppivä ikäkumppaninsa, kertoo tuore tutkimus.
Bakteerien vastustuskyky antibiooteille selvisi jätevesistähttps://www.terveyskyla.fi/leikkaukseen/ajankohtaista/bakteerien-vastustuskyky-antibiooteille-selvisi-jätevesistäBakteerien vastustuskyky antibiooteille selvisi jätevesistä18.4.2019 11.30.00Antibioottien liiallista käyttöä pidetään yhtenä merkittävimmistä tekijöistä mikrobien vastustuskyvyn kehittymisessä. Lääkkeiden käyttö selitti mikrobilääkeresistenssin esiintymisen kuitenkin vain osittain, kun asiaa tukittiin esimerkiksi Helsingin yliopistossa.
Jos leikkaukseen tuleminen jännittäähttps://www.terveyskyla.fi/leikkaukseen/ajankohtaista/jos-leikkaukseen-tuleminen-jännittääJos leikkaukseen tuleminen jännittää8.4.2019 14.40.00Miltei jokainen jännittää leikkausta. Leikkauspelkoasi voit lieventää hankkimalla mahdollisimman paljon tietoa ja keskustelemalla hoitohenkilökunnan kanssa.
Leikkaukseen valmistautuminen nopeuttaa paranemistahttps://www.terveyskyla.fi/leikkaukseen/ajankohtaista/leikkaukseen-valmistautuminen-nopeuttaa-paranemistaLeikkaukseen valmistautuminen nopeuttaa paranemista22.3.2019 14.00.00Tiesitkö, että voit ennen leikkausta vaikuttaa operaatiosta toipumiseesi? Hyvä terveys vähentää leikkaukseen liittyviä riskejä ja nopeuttaa paranemista.

HUS logoTAYS logoOYS logoKYS logoTYKS logo