Hyvä valmistautuminen takaa sujuvamman leikkauksen ja nopeamman toipumisen. Sivuiltamme saat ohjeita ja vinkkejä leikkaukseen valmistautumiseen ja siitä toipumiseen.

Sisältömme on leikkausosaston ammattilaisten ja potilaiden yhdessä kehittämää. Lisäksi taloomme on koottu pieni sairaalasanasto ja usein kysyttyjen kysymysten lista.

Lue lisää Leikkaukse​en tulijan talosta >

Sivustoja päivitetään keskiviikkona 17.10.2018 klo 15-17 välisenä aikana. Pahoittelemme tästä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

 Terveyskylä somessa

 Ajankohtaista

 

 

Resilienssi edistää lapsen toipumista – Selviytymiskykyisyttä voi kehittäähttps://www.terveyskyla.fi/leikkaukseen/ajankohtaista/resilienssi-edistää-lapsen-toipumista-–-selviytymiskykyisyttä-voi-kehittääResilienssi edistää lapsen toipumista – Selviytymiskykyisyttä voi kehittää21.2.2019 10.40.00Lapselle ja nuorelle sairaalahoitoa vaativa vakava sairastuminen leikkauksineen on henkisesti vaativa tilanne. Tuoreen tutkimuksen mukaan tilannetta voidaan lieventää tukemalla perheen selviytymiskykyjä.
Leikkaus ei paranna olkapään yleisintä kiputilaahttps://www.terveyskyla.fi/leikkaukseen/ajankohtaista/leikkaus-ei-paranna-olkapään-yleisintä-kiputilaaLeikkaus ei paranna olkapään yleisintä kiputilaa12.2.2019 11.40.00Leikkauksesta ei olekaan hyötyä olkapään yleisimmän kiputilan, "ahtaan olkapään" hoidossa. Kansainvälinen asiantuntijapaneeli on antanut suosituksen, jossa kehotetaan välttämään vaivan leikkaushoitoa.
Testaa tietosi leikkauksistahttps://www.terveyskyla.fi/leikkaukseen/ajankohtaista/testaa-tietosi-leikkauksistaTestaa tietosi leikkauksista25.1.2019 10.30.00Mitä tehdä, jos haavasta tulee ulos ommellanganpätkä? Entä milloin voi käydä uimassa ja saunassa leikkauksen jälkeen? Testaa tietosi ja hae vastauksia Leikkaukseen tulijan talon Usein kysytyt kysymykset -osiosta.
Asiantuntijahaku nyt TerveyskyläPROssahttps://www.terveyskyla.fi/leikkaukseen/ajankohtaista/asiantuntijahaku-nyt-terveyskyläprossaAsiantuntijahaku nyt TerveyskyläPROssa8.1.2019 22.00.00Kirurgian erityisalueiden asiantuntijat löytyvät nyt helposti TerveyskyläPRO:n asiantuntijahausta.
Ammattilaisten Hyvän lähettämisen ohjeet löytyvät nyt TerveyskyläPROstahttps://www.terveyskyla.fi/leikkaukseen/ajankohtaista/hyvä-lähete/hyvän-lähettämisen-ohjeet-löytyvät-nyt-terveyskyläprostaAmmattilaisten Hyvän lähettämisen ohjeet löytyvät nyt TerveyskyläPROsta13.12.2018 8.00.00Hyvin tehty lähete vähentää päällekkäistä työtä. Se nopeuttaa potilaan asioiden hoitoa. Ammattilaisten PRO Hyvän lähettämisen ohjeet löytyvät nyt TerveyskyläPRO:n Ohjepankista.

HUS logoTAYS logoOYS logoKYS logoTYKS logo