Teho-osaston potilaspaikka

Teho-osaston potilaspaikoilla on laitteita, joilla tarkkaillaan potilaan vointia jatkuvasti. Teho-osaston tilat ovat esteettömiä, jotta potilaan ympärillä päästään toimimaan nopeasti ja turvallisesti.

Teho-osaston potilaspaikkaTeho-osastoilla tilat voivat olla hyvin avoimet tai siellä voi olla pääosin yksityishuoneita tai muutaman hengenhuoneita. Potilaiden esteetön tarkkailu sekä hoitajien välinen yhteistyö ovat avainasemassa teho-osastolla tiloista riippumatta. Potilaspaikat on eroteltu toisistaan liikuteltavin verhoin tai seinin, joilla saadaan suojattua potilaan intimiteettiä sekä luotua hieman yksityisyyttä.

Tilojen avoimuuden vuoksi potilasta saattavat kuormittaa ihmisten ja teknologian aiheuttamat äänet. Henkilökunta, toiset potilaat ja erilaiset hoitolaitteet, kuten infuusioautomaatit ja potilasmonitorit voivat pitää ääntä ympäri vuorokauden. Myös teho-osaston tavanomainen toiminta, kuten hoitotoimenpiteet, erilaisten pakkausten avaaminen sekä laitteet, kuten puhelimet ja ilmastointi, aiheuttavat meteliä.

 

Kyllä

Päivitetty  24.11.2023