Lastentalo.fi on erikoissairaanhoidon palvelu, jossa on tietoa lasten sairauksista, hoidosta ja hoitoon valmistautumisesta. Lapset voivat tutustua sairaalaklovnien seikkailuihin sekä kurkistaa, keitä sairaalassa on töissä.

Lue lisää Lastentalosta >

Sivustoja päivitetään. Tästä aiheutuu muutaman minuutin käyttökatko palveluissa 27.11.17 klo 16-16:30 välisenä aikana. Pahoittelemme tästä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

 Ajankohtaista

 

 

Sairaala tutuksi – sairaalaklovnit selvittävät videoilla vastauksia lasten sairaala-aiheisiin kysymyksiinhttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/sairaala-tutuksi-–-sairaalaklovnit-selvittävät-videoilla-vastauksia-lasten-sairaala-aiheisiin-kysymyksiinSairaala tutuksi – sairaalaklovnit selvittävät videoilla vastauksia lasten sairaala-aiheisiin kysymyksiin2017-12-08T08:00:00ZHyväntahtoiset hupsuttelevat sairaalaklovnit ottavat selvää mm. siitä, millaista on yöpyä sairaalassa, miten kipua voi lievittää sekä miten verikoe otetaan ja sattuuko sen ottaminen. Klovnituubi-videoita voi käyttää sairaalaan menoon valmistautumisessa.
Lapsen kastelun ja ummetuksen hoidossa vanhemmilta vaaditaan pitkäjänteisyyttähttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/lapsen-kastelun-ja-ummetuksen-hoidossa-vanhemmilta-vaaditaan-pitkäjänteisyyttäLapsen kastelun ja ummetuksen hoidossa vanhemmilta vaaditaan pitkäjänteisyyttä2017-11-30T08:45:00ZKastelu ja ummetus ovat lapsilla melko yleisiä toiminnallisia vaivoja. Koulun aloittavista perusterveistä lapsista 10–20 % kastelee. Apua saa neuvolan tai kouluterveydenhuollon lisäksi lähetteellä erikoissairaanhoidon uroterapeutilta.
Hyvä käsihygienia suojaa taudeiltahttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/hyvä-käsihygienia-suojaa-taudeiltaHyvä käsihygienia suojaa taudeilta2017-11-09T11:15:00ZSyksyn ja talven infektiokausi on nyt aluillaan. Oikeaoppinen käsienpesu vedellä ja saippualla sekä huolellinen kuivaaminen käsipaperiin tai kotioloissa puhtaaseen pyyhkeeseen estää tehokkaasti tauteja aiheuttavien mikrobien leviämisen käsien kautta.
Suurin osa lasten päänsäryistä on hyvänlaatuisia ja ohimeneviähttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/suurin-osa-lasten-päänsäryistä-on-hyvänlaatuisia-ja-ohimeneviäSuurin osa lasten päänsäryistä on hyvänlaatuisia ja ohimeneviä2017-10-02T07:45:00ZLapsen ohimenevään ja lievään päänsärkyyn ei tarvita yleensä lääkehoitoa tai tutkimuksia. Päänsärky, joka haittaa lapsen toimintaa arjessa vaatii lääkärin tutkimuksia ja hoitoa.