Lastentalo.fi on erikoissairaanhoidon palvelu, jossa on tietoa lasten sairauksista, hoidosta ja hoitoon valmistautumisesta. Lapset voivat tutustua sairaalaklovnien seikkailuihin sekä kurkistaa, keitä sairaalassa on töissä.

  

 Ajankohtaista

 

 

Lasten lihavuus lisääntyy – uusi opas ammattilaisille asian puheeksiottoonhttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/lasten-lihavuus-lisääntyy-–-uusi-opas-ammattilaisille-asian-puheeksiottoonLasten lihavuus lisääntyy – uusi opas ammattilaisille asian puheeksiottoon24.5.2019 10.25.00Lasten ylipaino ja lihavuus on yleistä. Viime vuonna joka neljäs 2–16-vuotias poika ja lähes joka viides samanikäinen tyttö oli ylipainoinen. Ammattilaisten avuksi neuvolaan ja kouluterveydenhuoltoon on valmistunut opas ylipainon puheeksi ottamiseksi.
Tutkimuksesta uutta tietoa, keille maitoallergian siedätyshoito kannattaa aloittaahttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/tutkimuksesta-uutta-tietoa-keille-maitoallergian-siedätyshoito-kannattaa-aloittaaTutkimuksesta uutta tietoa, keille maitoallergian siedätyshoito kannattaa aloittaa27.3.2019 13.40.00Lehmänmaitoallergia on yksi yleisimmistä ruoka-allergioista. Se kuitenkin useimmiten paranee lapsen kasvaessa. Jos maitoallergia ei ole kasvun myötä poistunut, voidaan kokeilla siedätyshoitoa. Vasta julkaistussa tutkimuksessa havaittiin maitoallergian vasta-ainetasojen ennustavan hoidon onnistumista.
Lasten päänsäryn digihoitopolku sujuvoittaa hoitoahttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/lasten-päänsäryn-digihoitopolku-sujuvoittaa-hoitoaLasten päänsäryn digihoitopolku sujuvoittaa hoitoa5.3.2019 12.00.00HUS on avannut ensimmäisen lasten digihoitopolun. Digihoitopolulla lasten päänsäryn esiintymistä ja siihen liittyviä oireita kirjataan jo ennen vastaanottokäyntiä.

HUS logoTAYS logoOYS logoKYS logoTYKS logo