Lastentalo.fi on erikoissairaanhoidon palvelu, jossa on tietoa lasten sairauksista, hoidosta ja hoitoon valmistautumisesta. Lapset voivat tutustua sairaalaklovnien seikkailuihin sekä kurkistaa, keitä sairaalassa on töissä.

  

 Ajankohtaista

 

 

Autismikirjon häiriöön liittyy monenlaisia erityispiirteitähttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/autismikirjon-häiriöön-liittyy-monenlaisia-erityispiirteitäAutismikirjon häiriöön liittyy monenlaisia erityispiirteitä27.3.2018 5.00.00Epäily autismikirjon häiriöstä voi herätä lapsen puutteellisista leikki- tai sosiaalisista taidoista, kapea-alaisista kiinnostuksen kohteista tai vaikeudesta sopeutua muutoksiin. Yksittäisestä oireesta ei häiriötä kuitenkaan diagnosoida.
Lasten kielenhäiriöiden tutkimuskäytänteitä kehitettävä – alidiagnosointi mahdollistahttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/lasten-kielenhäiriöiden-tutkimuskäytänteitä-kehitettävä-–-alidiagnosointi-mahdollistaLasten kielenhäiriöiden tutkimuskäytänteitä kehitettävä – alidiagnosointi mahdollista19.3.2018 11.35.00Lasten kielenkehityksen häiriöt ovat yleinen syy tukitoimiin terveyspalveluissa ja kouluissa. Tuoreen väitöstutkimuksen mukaan on kuitenkin mahdollista, että osa lapsista, joilla on kielellistä erityisvaikeutta, jää ilman diagnoosia Suomessa.
Harvinaisten sairauksien päivän teemana tutkimushttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/harvinaisten-sairauksien-päivän-teemana-tutkimusHarvinaisten sairauksien päivän teemana tutkimus28.2.2018 13.10.00Harvinaisia sairauksia on paljon, arviolta noin 8000. Niitä esiintyy kaikissa ikäluokissa ja vaikeusaste vaihtelee sairauksittain sekä yksilöllisesti. Tutkimuksen avulla on mahdollista tunnistaa uusia sairauksia ja kehittää hoitomuotoja.