Siirry sivun sisältöön

Psyykkinen tuki lapsen sairastaessa

Psykologi ja psykiatri auttavat lapsia ja perheitä sopeutumaan sairauteen. Myös sairaalapastoria tai sosiaalityöntekijää on mahdollisuus tavata.

Lapsen sairastuminen aiheuttaa sekä lapsessa että koko perheessä ahdistusta, huolta ja murhetta. Omista tunteista ja ajatuksista puhuminen usein helpottaa oloa.

Psykologi ja psykiatri

Psykiatri ja psykologi auttavat lapsipotilaita ja heidän perheitään sairastumisen aiheuttamassa kriisissä ja auttavat sopeutumaan sairauteen ja jaksamaan sen vaatimat hoidot.

Sairaalapastori

Lapsen sairastuminen herättää epävarmuutta ja ahdistusta sekä lapsessa itsessään että vanhemmissa. Usein keskustelu auttaa. Sairaalapastori on lasten ja perheiden käytettävissä henkistä tai hengellistä tukea varten vakaumuksesta riippumatta.

Sairaalapastori on evankelis-luterilaisen kirkon työntekijä, joka on vaitiolovelvollinen. Keskustelut ovat näin ollen luottamuksellisia.

Sairaalapastoriin voi ottaa yhteyttä myös silloin, kun pitää tehdä vaikeita päätöksiä tai kun haluaa hiljentyä, rukoilla, saada ehtoollisen tai lapselle kasteen.

Sosiaalityöntekijä

Sairaalan sosiaalityöntekijä tukee perheen selviytymistä kriisistä sekä toimintakykyä arjessa. Vanhemmille tarjotaan keskusteluapua ja perhettä ohjataan tarpeen mukaisten tuki toimien piiriin.

Päivitetty 1.2.2023