Tämä sivu on osa päiväkodeille ja kouluille suunnattua diabeteksen hoito-opasta. Oppaan tarkoituksena on tukea henkilökuntaa lapsen diabeteksen hoidossa päiväkoti- ja koulupäivän aikana.
Lähes aina annoksen hiilihydraattimäärä on ilmoitettu paketissa. On kuitenkin hyvä osata laskea oman käyttöannoksen hiilihydraattimäärä. Tällöin tuotteen ravintosisällössä ilmoitettu hiilihydraattimäärä kerrotaan tuotteen painolla.
Esimerkki:
Suklaapatukan paino on 39 g. Pakkauksen ravintosisällössä ilmoitettu hiilihydraattimäärä 100 grammaa kohti on 51 g.
Patukan hiilihydraattimäärä lasketaan kertomalla patukan paino hiilihydraattimäärällä ja jakamalla tulos sadalla grammalla eli:
39 g kertaa 51 g hiilihydraatteja jaettuna 100 grammalla on 20 g.