Ajankohtaista

​​​​​​​​​​

 

 

Allergialääkkeiden turvallinen käyttö siitepölyallergiassahttps://www.terveyskyla.fi/laaketalo/ajankohtaista/allergialääkkeiden-turvallinen-käyttö-siitepölyallergiassaAllergialääkkeiden turvallinen käyttö siitepölyallergiassa16.4.2021 12.00.00Siitepölyallergiaa Suomessa aiheuttavat pääasiassa lehtipuiden, heinien ja pujon siitepöly. Allergian itsehoitolääkkeet ovat tehokkaita ja hyvin siedettyjä.
Syöpäkivun spinaalinen hoito -opas ammattilaisille julkaistuhttps://www.terveyskyla.fi/ajankohtaista/syöpäkivun-spinaalinen-hoito-opas-ammattilaisille-julkaistuSyöpäkivun spinaalinen hoito -opas ammattilaisille julkaistu15.4.2021 9.00.00TerveyskyläPRO-palvelussa julkaistun oppaan tavoitteena on antaa syöpäpotilaita hoitaville ammattilaisille perustiedot spinaalisesta kivunhoidosta vaikean syöpäkivun lievittämisessä.
Itsehoidosta apua kipupotilaan arkeenhttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/itsehoitomateriaaleista-apua-kipupotilaan-arkeenItsehoidosta apua kipupotilaan arkeen14.4.2021 7.00.00Kivunhoito pyritään aina toteuttamaan terveydenhoitohenkilökunnan ja potilaan yhteistyönä. Omaa terveyttä ja kipukokemusta voi ja kannattaa hoitaa myös itse.
Verkkovertaisryhmät osana Saimaan Syöpäyhdistyksen arkeahttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/verkkovertaisryhmät-osana-saimaan-syöpäyhdistyksen-arkeaVerkkovertaisryhmät osana Saimaan Syöpäyhdistyksen arkea7.4.2021 6.00.00Tukea syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen löytyy Syöpäyhdistyksestä. Voit etsiä muitakin vertaistukea tarjoavia potilasyhdistyksiä Vertaistalon hakukoneesta.
Mistä apua, kun kipu vie unen?https://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/mistä-apua-kun-kipu-vie-unenMistä apua, kun kipu vie unen?29.3.2021 10.00.00Hyvää unta tukevat samat tekijät kuin muutakin hyvää terveyttä. Kokosimme vinkkejä ja konkreettisia keinoja paremman unen tavoitteluun.
Harvinaissairauksien talossa uutta sisältöä geenivirheen aiheuttaman sairauden hoitoonhttps://www.terveyskyla.fi/ajankohtaista/harvinaissairaudet-talossa-uutta-sisältöä-geenivirheen-aiheuttamaan-sairauden-hoitoonHarvinaissairauksien talossa uutta sisältöä geenivirheen aiheuttaman sairauden hoitoon25.3.2021 10.05.00Kromosomipoikkeavuuksista tai geenivirheistä aiheutuviin sairauksiin on edelleen erittäin harvoin parantavaa hoitoa. Geenihoitojen tutkimus- ja kehitystyö on kuitenkin aktiivista.
Päivitimme etävastaanoton verkkokurssin – tule tutustumaan etävastaanottojen maailmaanhttps://www.terveyskyla.fi/terveyskyläpro/ajankohtaista/päivitimme-etävastaanoton-verkkokurssin-–-tule-tutustumaan-etävastaanottojen-maailmaanPäivitimme etävastaanoton verkkokurssin – tule tutustumaan etävastaanottojen maailmaan24.3.2021 15.00.00TerveyskyläPRO-palvelun etävastaanottoa käsittelevä verkkokurssi on saanut uutta sisältöä ja uuden ilmeen. Siinä missä kurssin aiempi versio käsitteli pääasiassa Terveyskylän Omapolun etävastaanottoa, uudessa versiossa lähestytään aihetta yleisemmällä tasolla. Täten kurssi sopii myös yksiköihin, joissa käytetään esimerkiksi Maisan etävastaanottoa.
Uusia vertaistukiryhmiä gynekologisiin syöpiin sairastuneillehttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/uusia-vertaistukiryhmiä-gynekologisiin-syöpiin-sairastuneilleUusia vertaistukiryhmiä gynekologisiin syöpiin sairastuneille23.3.2021 4.00.00Suomen Gynekologiset Syöpäpotilaat ry tarjoaa vertaistukea gynekologisiin syöpiin sairastuneille. Huhtikuussa käynnistyy vertaistukiryhmä etäyhteyden välityksellä.
Rentoutumista voi harjoitellahttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/rentoutumista-voi-harjoitellaRentoutumista voi harjoitella16.3.2021 9.00.00Rentoutumisen hyödyt kivunhallinnassa ovat kiistattomat, mutta aina se ei ole helppoa. Rentoutuminen onkin taito, jota voi ja kannattaa harjoitella.
Suomen Kipu ry järjestää aktiivista vertaistukitoimintaa myös verkossahttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/suomen-kipu-ry-järjestää-aktiivista-vertaistukitoimintaa-myös-verkossaSuomen Kipu ry järjestää aktiivista vertaistukitoimintaa myös verkossa16.3.2021 4.00.00Kipua sairastaville on tarjolla vertaistukea monessa muodossa. Maaliskuussa käynnistynyt nuorten oma vertaistukiryhmä tapaa verkossa joka toinen viikko.

Päivitetty