Ajankohtaista

​​​​

 

 

Juhannuksen muistilistahttps://www.terveyskyla.fi/paivystystalo/ajankohtaista/juhannuksen-muistilistaJuhannuksen muistilista21.6.2018 7.00.00Juhannusta vietetään kesäkuussa kesäpäivänseisauksen tienoilla. Monien juhannuksen viettoon kuuluu yöttömästä yöstä nauttiminen ja kokoontuminen ystävien tai perheen kesken. Yleensä juhliminen sujuu rauhallisesti, mutta joskus juhannuksen vietto saattaa aiheuttaa yllättäviä tilanteita.
Lasten oirenavigaattori ja sairaanhoitaja-chat auttavat myös kesällähttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/lasten-oirenavigaattori-ja-sairaanhoitaja-chat-auttavat-myös-kesälläLasten oirenavigaattori ja sairaanhoitaja-chat auttavat myös kesällä20.6.2018 12.30.00Bakteerit ja virukset eivät lomaile kesälläkään, vaikka koulujen ja monien päiväkotien kiinni oleminen saattaakin vähentää tautien leviämistä. Neuvoja saa lasten oirenavigaattorista ja sairaanhoitaja-chatista.
Väitöskirja genotyypin vaikutuksesta dilatoivan kardiomyopatian ilmiasuunhttps://www.terveyskyla.fi/harvinaissairaudet/ajankohtaista/väitöskirja-genotyypin-vaikutuksesta-dilatoivan-kardiomypoatian-ilmiasuunVäitöskirja genotyypin vaikutuksesta dilatoivan kardiomyopatian ilmiasuun20.6.2018 0.00.00Tutkimuksessa tunnistettiin uusia kardiomyopatiaa aiheuttavia geenivariantteja sekä havainnoitiin genotyypin vaikutusta sairauden ilmiasuun.
Tautiryhmät osiossa nyt tietoa myös aineenvaihduntasairauksistahttps://www.terveyskyla.fi/harvinaissairaudet/ajankohtaista/tautiryhmätosiossa-tietoa-myös-aineenvaihduntasairauksistaTautiryhmät osiossa nyt tietoa myös aineenvaihduntasairauksista15.6.2018 13.40.00Tautiryhmät osiossa on tietoa jo kahdeksan tautiryhmän harvinaisista sairauksista ja niiden hoidosta. Uusinpana aineenvaihduntasairaudet, jossa kuvausten lisäksi ohjeistusta ensiapujuomasta.
Väitös: Endometrioosiin viittaavia oireita todetaan jo teini-ikäisillä tytöillähttps://www.terveyskyla.fi/naistalo/ajankohtaista/väitös-endometrioosiin-viittaavia-oireita-todetaan-jo-teini-ikäisillä-tytöillä2Väitös: Endometrioosiin viittaavia oireita todetaan jo teini-ikäisillä tytöillä14.6.2018 9.00.00Endometrioosi on yleinen hedelmällisessä iässä olevien naisten gynekologinen sairaus. Endometrioosin tavallisimmat oireet ovat kuukautiskivut ja vatsakivut.
Itsehoito-ohjeet matkassa mukanahttps://www.terveyskyla.fi/paivystystalo/ajankohtaista/itsehoito-ohjeet-mukana-matkassaItsehoito-ohjeet matkassa mukana8.6.2018 9.00.00Kaikkien oireiden ja pikku haavereiden takia ei tarvitse heti hakeutua sairaanhoitajan tai lääkärin vastaanotolle. Kausiluontoisia infektiotauteja kuten nuhakuumetta tai vatsatautia voi alkuun hoitaa ja seurata myös kotona.
Nuorena sairastettu syöpä voi lisätä mielenterveysongelmien riskiä myöhemmällä iällähttps://www.terveyskyla.fi/nuortentalo/ajankohtaista/nuorena-sairastettu-syöpä-voi-lisätä-mielenterveysongelmien-riskiä-myöhemmällä-iälläNuorena sairastettu syöpä voi lisätä mielenterveysongelmien riskiä myöhemmällä iällä8.6.2018 6.20.00Alle 35-vuotiaana syövän sairastaneilla on suurentunut riski mielenterveysongelmiin ja muistisairauteen terveisiin sisaruksiin verrattuna. Myöhäisseurannassa tulisi huomioida myös mielialaongelmien kartoitus, selviää LL Ritva Ahomäen väitöskirjasta.
Käyttökatko Terveyskylän palveluissahttps://www.terveyskyla.fi/ajankohtaista/käyttökatko-terveyskylän-palveluissaKäyttökatko Terveyskylän palveluissa6.6.2018 13.00.00Kaikki Terveyskylän kirjautumisen takana olevat palvelut ovat tilapäisesti poissa käytöstä välillä 6.6.2018 klo 21.00 – 7.6.2018 klo 03.00.
Suosituksia korkeammasta D-vitamiinilisästä ei hyötyä pikkulapsillehttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/suosituksia-korkeammasta-d-vitamiinilisästä-ei-hyötyä-pikkulapsilleSuosituksia korkeammasta D-vitamiinilisästä ei hyötyä pikkulapsille6.6.2018 12.50.00Suositusta eli 10 µg:aa korkeampi päivittäinen D-vitamiiniannos ei edistä luuston terveyttä tai estä infektioita, selviää Helsingin yliopiston ja HUS Lastenklinikan tutkimuksesta.
Terveyskylä tähtää vuoden 2018 Suunnannäyttäjäksi – sinäkin voit äänestää!https://www.terveyskyla.fi/ajankohtaista/terveyskylä-tähtää-vuoden-2018-suunnannäyttäjäksi-–-sinäkin-voit-äänestääTerveyskylä tähtää vuoden 2018 Suunnannäyttäjäksi – sinäkin voit äänestää!5.6.2018 14.30.00Terveyskylä-verkkopalvelu on mukana SuomiDigin järjestämässä Suunnannäyttäjät-kilpailussa, jossa voittajan tittelistä kisaa yhteensä 30 tiimiä. Kilpailu on suunnattu kansalaisten arkea helpottaville digihankkeille, -projekteille ja -kokeiluille.