Ajankohtaista

​​​​

 

 

Lempimusiikki auttaa kipuunhttps://www.terveyskyla.fi/kivunhallintatalo/ajankohtaista/lempimusiikki-auttaa-kipuunLempimusiikki auttaa kipuun25.4.2019 12.45.00Kipu lievittyy miellyttävän musiikin kuuntelulla. Asiaa on paljon tutkittu, ja jotakin jo tiedetään. Päämekanismi on kuitenkin vielä mysteeri.
Mietityttääkö terveydenhuollon digitalisaatioon liittyvä toiminnan muutos? Ota avuksi uusi TerveyskyläPRO-valmennushttps://www.terveyskyla.fi/ajankohtaista/mietityttääkö-terveydenhuollon-digitalisaatioon-liittyvä-toiminnan-muutos-ota-avuksi-uusi-terveyskyläpro-valmennusMietityttääkö terveydenhuollon digitalisaatioon liittyvä toiminnan muutos? Ota avuksi uusi TerveyskyläPRO-valmennus25.4.2019 10.30.00Terveyskylä PRO-palvelussa juuri julkaistu Toiminnan muutos -valmennus herättää pohtimaan, millaiset asiat muuttuvat terveydenhuollon digipalveluiden myötä ja mitkä jäävät ennalleen sekä miten asiakkaiden ja potilaiden edustajat otetaan mukaan palveluiden uudistamisen suunnitteluun​.
Vertaistuella on erityinen paikka elämässähttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/vertaistuella-on-erityinen-paikka-elämässäVertaistuella on erityinen paikka elämässä25.4.2019 7.00.00Jokaiselle meistä voi sattua elämässä yllättäviä tai odottamattomia asioita. Tällaisia ovat esimerkiksi oma tai läheisen vaikea sairastuminen.
Pääsiäisen muistilistahttps://www.terveyskyla.fi/paivystystalo/ajankohtaista/pääsiäisen-muistilistaPääsiäisen muistilista19.4.2019 7.00.00Pääsiäisenä on aikaa nauttia muutaman päivän rauhallisesta yhdessäolosta perheen, suvun tai ystävien kesken. Juhlapyhä katkaisee mukavasti kiireisen arjen ja antaa mahdollisuuden valmistella kevään tuloa.
Bakteerien vastustuskyky antibiooteille selvisi jätevesistähttps://www.terveyskyla.fi/leikkaukseen/ajankohtaista/bakteerien-vastustuskyky-antibiooteille-selvisi-jätevesistäBakteerien vastustuskyky antibiooteille selvisi jätevesistä18.4.2019 11.30.00Antibioottien liiallista käyttöä pidetään yhtenä merkittävimmistä tekijöistä mikrobien vastustuskyvyn kehittymisessä. Lääkkeiden käyttö selitti mikrobilääkeresistenssin esiintymisen kuitenkin vain osittain, kun asiaa tukittiin esimerkiksi Helsingin yliopistossa.
Avoimia työtehtäviä Helsingin Biopankissahttps://www.terveyskyla.fi/helsinginbiopankki/helsingin_biopankin_avoimet-tyopaikatAvoimia työtehtäviä Helsingin Biopankissa17.4.2019 21.00.00
Paras ePosteri! OYS:n sepelvaltimotautipotilaan digihoitopolkuhttps://www.terveyskyla.fi/sydansairaudet/ajankohtaista/oys-n-sepelvaltimotautipotilaan-soittokontrollipoliklinikka-ja-digihoitopolku-–eposteri-valittiin-sairaanhoitajapäivien-201Paras ePosteri! OYS:n sepelvaltimotautipotilaan digihoitopolku17.4.2019 12.00.00OYS:n sepelvaltimotautipotilaan soittokontrollipoliklinikka ja digihoitopolku –ePosteri valittiin Sairaanhoitajapäivien 2019 parhaaksi posteriksi. Sepelvaltimopotilaan soittokontrollipoliklinikka on kehitetty Oulun yliopistollisen sairaalan Medisiinisessä päiväsairaalassa toteutetun asiakaskyselyn perusteella.
Tunnetko nämä kevään myrkylliset kukkijat?https://www.terveyskyla.fi/paivystystalo/ajankohtaista/tunnetko-nämä-kevään-myrkylliset-kukkijatTunnetko nämä kevään myrkylliset kukkijat?17.4.2019 12.00.00Alle on listattu kevään tyypillisimpiä myrkyllisiä kukkivia kasveja. Myrkytystä epäiltäessä apua saat vuorokauden ympäri soittamalla Myrkytystietokeskukseen 0800 147 111.
Vertaisohjaajat tupakoinnin lopettamisen tukenahttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/vertaisohjaajat-tupakoinnin-lopettamisen-tukenaVertaisohjaajat tupakoinnin lopettamisen tukena16.4.2019 7.20.00Haluaisitko itse, tai tiedätkö jonkun, joka haluaisi toimia tupakoinnin lopettamiseen tukea kaipaavan vertaisena?
Eteläisen syöpäkeskuksen internetsivut avattuhttps://www.terveyskyla.fi/syopatalo/ajankohtaista/etelaisen-syopakeskuksen-internetsivut-avattuEteläisen syöpäkeskuksen internetsivut avattu15.4.2019 7.35.00Eteläisen syöpäkeskuksen (FICAN South) internetsivut on avattu. Internetsivuilla on tietoa ammattilaisille ja tutkijoille sekä potilaille.

HUS logoTAYS logoOYS logoKYS logoTYKS logo