Ajankohtaista

​​​​

 

 

Pitkäaikaissairaan kannattaa huomioida muutokset sosiaali- ja terveysasioissa vuonna 2018https://www.terveyskyla.fi/nuortentalo/ajankohtaista/pitkäaikaissairaan-kannattaa-huomioida-muutokset-sosiaali-ja-terveysasioissa-vuonna-2018Pitkäaikaissairaan kannattaa huomioida muutokset sosiaali- ja terveysasioissa vuonna 20182018-02-15T06:25:00ZReumaliitto on julkaissut lyhyen koosteen vuoden 2018 mukanaan tuomista muutoksista, jotka liittyvät sosiaali- ja terveysasioihin. Muutokset koskevat reumasairaiden lisäksi myös muita pitkäaikaissairaita.
Lapsuusiän leukemian hoito on Suomessa huipputasollahttps://www.terveyskyla.fi/harvinaissairaudet/ajankohtaista/lapsuusiän-leukemian-hoito-on-suomessa-huipputasollaLapsuusiän leukemian hoito on Suomessa huipputasolla2018-02-15T00:00:00ZLapsuusiän syöpä on harvinainen sairaus, johon maassamme sairastuu vajaat 150 lasta vuosittain. Noin 85 % lapsuusiässä sairastuneista voidaan pysyvästi parantaa.
Ohjeita yleisimpiin lasten sairauksiin Lastentalo.fi-palvelun oirenavigaattorista ja sairaanhoitaja-chatistahttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/ohjeita-yleisimpiin-lasten-sairauksiin-lastentalo-fi-palvelun-oirenavigaattorista-ja-sairaanhoitaja-chatistaOhjeita yleisimpiin lasten sairauksiin Lastentalo.fi-palvelun oirenavigaattorista ja sairaanhoitaja-chatista2018-02-14T13:15:00ZLastentalo.fi-sivustolle on avattu lasten oirenavigaattori ja sairaanhoitaja-chat. Maksuttomilla palveluilla helpotetaan vanhempien päätöksentekoa hoitoon hakeutumisesta lapsen sairastuessa äkillisesti.
Sairaalavapaaehtoistoiminnalle halutaan luoda edellytykset levitä ympäri Suomenhttps://www.terveyskyla.fi/vertaistalo/ajankohtaista/sairaalavapaaehtoistoiminnalle-halutaan-luoda-edellytykset-levitä-ympäri-suomenSairaalavapaaehtoistoiminnalle halutaan luoda edellytykset levitä ympäri Suomen2018-02-13T15:10:00ZKuinka kehittää vapaaehtoisten ja terveydenhuollon ammattilaisten yhteistoimintaa potilaiden hyväksi? Millaista vapaaehtoistoimintaa potilasjärjestöt ja muut toimijat voivat tarjota?
Ilmoittaudu Harvinaisten sairauksien päivän seminaariinhttps://www.terveyskyla.fi/harvinaissairaudet/ajankohtaista/ilmoittaudu-harvinaisten-sairauksien-päivän-seminaariinIlmoittaudu Harvinaisten sairauksien päivän seminaariin2018-02-13T13:00:00ZKansainvälistä harvinaisten sairauksien päivää vietetään maailmanlaajuisesti 28.2. jo yhdettätoista kertaa. Päivän kunniaksi HARSO ja Harvinaiset-verkosto järjestävät tutkimusaiheisen seminaarin.
Lapsuusiän syöpien hoito Suomessa maailman kärkeähttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/lapsuusiän-syöpien-hoito-suomessa-maailman-kärkeäLapsuusiän syöpien hoito Suomessa maailman kärkeä2018-02-13T07:15:00ZVuosittain lapsuusiän syöpään sairastuu Suomessa hieman alle 150 lasta. Noin 85 % lapsuusiässä sairastuneista voidaan parantaa pysyvästi.
Suojaudu ihosyövältä myös matkoillahttps://www.terveyskyla.fi/ihotautitalo/ajankohtaista/suojaudu-ihosyövältä-myös-matkoillaSuojaudu ihosyövältä myös matkoilla2018-02-09T11:00:00Z
Naistenklinikan ja Jorvin raskausajan ultraäänitutkimusten ajanvaraus siirtyi Omapolku-palvelukanavalle https://www.terveyskyla.fi/naistalo/ajankohtaista/naistenklinikan-ja-jorvin-raskausajan-seulontaultraäänitutkimusten-ajanvaraus-siirtyi-omapolku-palvelukanavalleNaistenklinikan ja Jorvin raskausajan ultraäänitutkimusten ajanvaraus siirtyi Omapolku-palvelukanavalle 2018-02-09T08:00:00Z
Lasten sydänviat poikkeavat aikuisten sydänongelmistahttps://www.terveyskyla.fi/lastentalo/ajankohtaista/lasten-sydänviat-poikkeavat-aikuisten-sydänongelmistaLasten sydänviat poikkeavat aikuisten sydänongelmista2018-02-08T10:00:00ZVuosittain Suomessa syntyy noin 550 lasta, jolla on synnynnäinen sydänvika. Useimmissa tapauksissa rakenteellisten sydänvikojen ennuste on hyvä ja myöhäissairastuvuus vähäistä, mutta vointia seurataan kuitenkin läpi elämän.
Kansainvälinen yhteistyö on tärkeää harvinaissairauksien hoidossahttps://www.terveyskyla.fi/harvinaissairaudet/ajankohtaista/kansainvälinen-yhteistyö-harvinaissairauksien-hoidossaKansainvälinen yhteistyö on tärkeää harvinaissairauksien hoidossa2018-02-06T09:00:00ZHarvinaissairauksissa potilasmäärät ovat Suomen kaltaisessa maassa pieniä. Hyksin Lastenklinikalla hoidetaan Suomessa keskitetysti monia harvinaissairauksia.