Siirry sivun sisältöön

Tietosuojan huomioiminen ja henkilötietojen käsittely TerveyskyläPRO-palvelussa

TerveyskyläPRO-palvelun käyttö tapahtuu tunnisteisessa ympäristössä ja edellyttää aina henkilötietojen käsittelyä. Tällä sivulla kerrotaan, mitä tietoja sinusta tallennetaan, missä tilanteissa, miten tietoja käsitellään ja mikä taho toimii missäkin tilanteessa rekisterinpitäjänä.

TerveyskyläPRO-palvelun käyttö tapahtuu tunnisteisessa ympäristössä ja edellyttää aina henkilötietojen käsittelyä. Tietoja kerätään ja käsitellään eri tavoilla eri tilanteissa. Tietojen keräämistä edellyttävät tilanteet, tietojen käyttötapaukset ja rekisteriselosteet löydät ohesta.

Huom! TerveyskyläPRO on yksi kolmesta Terveyskylä.fi-palvelukokonaisuuden päätuotteesta. Muita tuotteita ovat Terveskylän talot ja Omapolku-palvelu. Tutustu henkilötietojen käsittelyyn Omapolku- ja TerveyskyläPRO-palveluissa palveluiden omissa henkilötietojen käsittelyn selosteissa.

Ottaessasi TerveyskyläPRO-palvelun käyttöön sinulle luodaan ammattilaistili ja tietosi rekisteröidään Helsingin yliopistollisen sairaalan (HUS) asiakasrekisteriin. Asiakastietojen osalta rekisterinpitäjänä toimii HUS.

Tietosi tallennetaan asiakasrekisteriin joko ensimmäisen käyttökerran jälkeen (Terveyskylän yhteistyökumppaniorganisaatioiden työntekijät) tai käyttäjäksi rekisteröitymisen jälkeen (muiden organisaatioiden työntekijät).

Mitä tietoja käsittelemme?

Kirjautumisesi yhteydessä keräämme sinusta seuraavat tiedot: käyttäjätunnus, nimi, työsähköpostiosoite, työpuhelinnumero ja organisaatio, jossa työskentelet.

Organisaatiotunnuksella kirjautuneiden käyttäjien tiedot kerätään kyseisestä organisaatiosta tai organisaation AD:sta (Active Directory, käyttäjähakemisto).

Varmennekortilla kirjautuneiden käyttäjien tiedot kerätään käyttäjiltä itseltään ja Digi- ja väestötietoviraston ylläpitämästä väestörekisteristä.

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

TerveyskyläPRO-palveluun kirjautuminen edellyttää, että luot ammattilaistilin, jonka avulla tunnistaudut palveluun.

Käsittelemme henkilötietojasi myös selvittääksemme mahdollisia tietoturvapoikkeamia esimerkiksi keräämällä tietoja tietoliikennejärjestelmistä ja tietojärjestelmistä.

Organisaatiotunnuksella kirjautuneiden käyttäjien henkilötietojen käsittely perustuu työsuhteeseen sekä voimassaolevaan lainsäädäntöön.

Varmennekortilla kirjautuneiden käyttäjien henkilötietojen käsittely perustuu suostumukseen sekä voimassaolevaan lainsäädäntöön.

Kenellä on pääsy tietoihisi ja kenelle luovutamme tietojasi?

Emme luovuta tietojasi kolmansille osapuolille ilman pyyntöäsi. Käytämme kuitenkin palveluntarjoajia järjestelmien ylläpitoon ja näillä tahoilla on tehtävänsä puolesta rajallinen pääsy henkilötietoihisi.

Kuinka kauan säilytämme tietojasi?

Henkilötietojasi säilytetään viisi vuotta viimeisestä kirjautumiskerrasta.

Jos annat palautetta joko Anna palautetta tai Ilmoita teknisestä ongelmasta -lomakkeiden avulla ja jätät lomakkeelle yhteystietosi (vapaaehtoinen), sovelletaan tällöin Terveyskylän Anna palautetta ja ilmoita teknisestä ongelmasta -lomakkeilla annettujen henkilötietojen rekisteriselostetta. 

Jos käytät tunnistautumista edellyttävää erillispalvelua, esimerkiksi TerveyskyläPRO-palvelusta löytyvää chat-palvelua, sovelletaan kyseisen palvelun omaa rekisteriselostetta. Huomaa, että kaikki erillispalvelut eivät edellytä tunnistautumista. Jos palvelu edellyttää tunnistautumista, siitä kerrotaan erikseen palvelun esittelysivulla.

Jos olet tutkija ja olet kiinnostunut tekemään Terveyskylään liittyvää tutkimusta, sinun tulee täyttää Oletko kiinnostunut tekemään Terveyskylään liittyvää tutkimusta -Webropol-lomake.

Jos kyseessä on valmiin tutkimuksen tai artikkelin julkaisupyyntö, voit lähettää julkaisupyynnön Ilmoita tutkimus Terveyskylän tutkimuspankkiin -Webropol-lomakkeella.​​

Molemmissa tapauksissa tutkijalta tai ilmoittajalta kerätään henkilötietoja. Henkilötietojen käsittelyssä sovelletaan Terveyskylän tutkimustoimintaan liittyvien yhteydenottojen rekisteriselostetta. 

​Jos olet sosiaali- tai terveydenhuollon ammattilainen ja haluat pysyä ajan tasalla Terveyskylässä julkaistavista uusista sisällöistä ja palveluista, voit tilata ammattilaisille suunnatun Terveyskylän uutiskirjeen. Uutiskirjeeseen liittyvä henkilötietojen käsittely on kuvattu Terveyskylän palveluiden uutiskirjeiden rekisteriselosteessa.

Terveyskylän palveluissa järjestetään toisinaan tilapäisiä kyselyitä, kilpailuita ja tutkimus- tai haastattelurekrytointeja, jotka edellyttävät vastaajan yhteystietoja. Löydät kyselyyn, kilpailuun tai rekrytointiin liittyvän tietosuoja- ja rekisteriselosteen kyseisen kyselyn, kilpailun tai rekrytoinnin yhteydestä.