Siirry sivun sisältöön

TerveyskyläPRO-palvelun tekniset vaatimukset

TerveyskyläPRO-palvelua voidaan käyttää lähestulkoon millä tahansa päätelaitteella. Palvelu on käytettävissä tietokoneiden ja tablettien lisäksi myös matkapuhelimilla. Oleellisimmat tekniset vaatimukset liittyvät verkkoselaimeen ja mahdolliseen kortinlukijaohjelmistoon.

Selain

TerveyskyläPRO toimii kaikilla ajantasaisilla ja yleisesti käytössä olevilla selaimilla, mutta sen käyttöä suositellaan ensisijaisesti joko Chrome- tai Firefox-selaimilla.

Palvelun käyttö onnistuu myös Edge- ja Safari-selaimilla, mutta esimerkiksi Safarin ja varmennekortin yhteiskäytössä voi esiintyy ongelmia.

Huomioithan, että Internet Exploreria ei luokitella ajantasaiseksi selaimeksi, eikä palvelun toimintavarmuutta kyseisellä selaimella voida taata.

Kortinlukijaohjelmisto

Jos käytät varmennekorttia palveluun kirjautumiseen, varmista että

a) käyttämässäsi koneessa on kortinlukija

b) kortinlukijan ohjelmisto on ajan tasalla.

Mikä on varmennekortti?

Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattikortti on tarkoitettu sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöille, kuten lääkäreille, farmaseuteille, sairaanhoitajille ja psykologeille.

Ammattikortilla on mahdollista tunnistautua luotettavasti terveydenhuollon tietojärjestelmiin ja allekirjoittaa sähköisesti potilasasiakirjoja ja lääkemääräyksiä.

Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattikortti on henkilökohtainen ja se on sidottu kortinhaltijan ammattioikeuteen. Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilö voi työskennellä yhdellä kortilla valtakunnallisesti kaikissa terveydenhuollon organisaatioissa.

Tietoa varmennekortista löydät Digi- ja väestötietoviraston sivuilta.

Mistä saan varmennekortin tai kortinlukijan?

Sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioissa työskentelevät tilaavat varmennekortin, lukijan ja ohjelmiston oman organisaationsa sisäisten ohjeiden mukaisesti.

Ohjeita omatoimiseen varmennekortin tilaamiseen (esimerkiksi yksityiselle ammatinharjoittajalle) löydät Sosiaali- ja terveydenhuollon varmennepalveluista.

Mikäli tietokoneessasi tai näppäimistössäsi ei ole kortinlukijaa, voit liittää tietokoneeseen ulkoisen lukijan. Kortinlukijan voi ostaa useimmista elektroniikkamyymälöistä. Kysy lukijaa nimillä toimikortinlukija tai henkilökortinlukija.

Kortinlukijaohjelmiston saat ladattua maksutta Digi- ja viestintävirasto sivuilta.

Jos käytät konsultaatiopalveluita

TerveyskyläPRO-palvelu sisältää joitakin konsultaatiopalveluita (mm. chat- ja videokonsultaatio), jotka saattavat edellyttää esimerkiksi web-kameraa ja/tai mikrofonia.

Konsultaatiopalveluiden teknisen alustan toimittaja suosittelee käytämään palveluita Chrome-selaimella. Palvelut käyttävät hyödykseen selaimen tukemaa webRTC-protokollaa kuvan ja äänen välittämiseen. Chromella ja muilla yleisimmillä ajantasaisilla selaimilla käytettynä asennettavia lisäosia ei tarvita.

Päivitetty 4.11.2022