Siirry sivun sisältöön

TerveyskyläPRO-palvelun sisällöt

TerveyskyläPRO sisältää muun muassa oppaita ja tietosisältöjä, verkkokursseja, erilaisia palveluita sekä virtuaalikeskuksia. Alla on kerrottu osioittain, mitä eri sisältötyypit tarkoittavat ja mistä ne löytää.

Oppaat ja tietosisällöt -osiosta löydät nimensä mukaisesti kaikki palvelun oppaat ja tietosisällöt. Oppaat ja tietosisällöt toimivat tukena arjen kliinisessä työssä ja yhtenäistävät työkäytänteitä kansallisesti.

Tietoa-osion hakusivu, jolta löytyvät kaikki palvelun oppaat, tietosisällöt ja kokoelmat

Oppaat ovat tiettyyn teemaan keskittyviä useita eri sivuja sisältäviä sisältökokonaisuuksia. Oppaista löydät mm. tietoa jostakin sairaudesta sekä sen diagnostiikasta ja hoidosta.

Tietosisällöt ovat yhden sivun mittaisia lyhyitä täsmäsisältöjä. Tietosisältö voi olla esimerkiksi lyhyt ohjesisältö, tarkistuslista ammattilaiselle, toimenpidevideo tai PDF-tiedosto.

Tietoa-osion sisältöjä kehitetään kansallisessa yhteistyössä. Jos sisällön nimen yhteydessä esiintyy esim. yliopistosairaalan lyhenne (esim. HUS tai TAYS), tarkoittaa tämä, että sisältö on tuotettu ensi sijaisesti kyseisen yliopistosairaalan tai alueen näkökulmasta. Sisältö on kuitenkin luettavissa myös muilla alueilla, mutta saattaa sisältää esimerkiksi alueellista palveluohjausta.

Koulutukset-osiosta löydät kaikki palvelun verkkokurssit, koulutustallenteet ja luentomateriaalit.

Koulutukset-osion hakusivu, jolta löytyvät kaikki palvelun verkkokurssit, koulutustallenteet ja materiaalit

Verkkokurssit ovat kaikille sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille tarkoitettuja maksuttomia koulutuskokonaisuuksia. Voit suorittaa TerveyskyläPRO-palvelun verkkokursseja täysin vapaasti silloin, kuin sinulle parhaiten sopii. Muista jättää suorittamastasi verkkokurssista palautetta, jotta voimme tarvittaessa kehittää kurssia käyttäjiemme tarpeiden perusteella!

Koulutustallenteet ovat nimensä mukaisesti tallenteita erilaisista koulutuksista, joko suoraan itsenäiseen verkko-opiskeluun tarkoitettuja tai tallenteita menneistä tapahtumista. Jos tiedossasi tai hallussasi on koulutustallenne, jonka haluaisit julkaistavan palvelussa, ota meihin yhteyttä:

Luentomateriaalit ovat esimerkiksi PowerPoint- tai PDF-tiedostoja, jotka on tarjottu palvelussa julkaistavaksi itsenäistä opiskelua varten.

Palvelut-osioon on koottu päivittäisen työn apuvälineitä kuten konsultaatiopalvelut ja oirepuntarit.

Palvelut osiosta löydät asian­tuntija­haun, konsultaatiopalvelut ja oirepuntarit

Konsultaatiopalveluista löydät erilaiset konsultaatiopalvelut kuten HUS-alueen reaaliaikaiset etäkonsultaatiopalvelut ja Lääketalon chatin terveydenhuollon ammattilaisille​.

Oirepuntarit tukevat ammattilaisia oirearvioiden tekemisessä ja voivat auttaa myös sopivan hoitomuodon valinnassa.

TerveyskyläPRO-palvelun virtuaaliset osaamiskeskukset eli virtuaalikeskukset kokoavat yhteen aiheittain, erikoisalueittain tai ammattiryhmittäin tärkeitä sisältöjä, palveluita ja työkaluja.

Virtuaalikeskukset-osiosta löydät kaikki palvelun virtuaalikeskukset
Esimerkki virtuaalikeskuksesta: Harvinaissairaudet
Esimerkki virtuaalikeskuksen sisällöistä: Oppaat-sivu kokoaa yhteen kaikki tietyn teeman sisällöt

TerveyskyläPRO-palvelun virtuaaliset osaamiskeskukset eli virtuaalikeskukset kokoavat yhteen aiheittain, erikoisalueittain tai ammattiryhmittäin tärkeitä sisältöjä, palveluita ja työkaluja. Virtuaalikeskusten sisällöt täydentyvät säännöllisesti TerveyskyläPRO-palvelun sisältö- ja palvelutarjonnan kasvaessa.

Kaikki virtuaalikeskusten sisällöt johdetaan muualta TerveyskyläPRO-palvelusta virtuaalikeskuksen niputtaessa sisällöt ja palvelut yhden yhteisen kattokäsitteen alle.­

Esimerkiksi Haavat-virtuaalikeskus kerää yhteen paikkaan

  • haavanhoitoa käsittelevät oppaat ja tietosisällöt Tietoa-osiosta

  • haavoihin liittyvät konsultaatiopalvelut ja oirepuntarit Palvelut-osiosta

  • erilaiset haavanhoitoon liittyvät koulutukset ja tapahtumat Koulutukset-osiosta.

Ajankohtaista-osiossa julkaistaan uutisia muun muassa palvelun uusista sisällöistä ja kiinnostavista tapahtumista. Lue ajankohtaisuutisia, niin tiedät mitä TerveyskyläPRO-palvelussa tapahtuu!

Ajankohtaista-osio esittelee myös ammattilaisia kiinnostavia sisältöjä Terveyskylän kaikille avoimelta sivustolta

Päivitetty 1.7.2022