Puolesta-asiointi Omapolulla

​​Omapolulla pystyt tällä hetkellä puolesta-asioimaan alaikäisen huollettavan puolesta. Pääset esimerkiksi käyttämään lapsella käytössä olevaa digihoitopolkua ja osallistumaan etävastaanotolle puolesta-asioidessa.

Lue lisää puolesta-asioinnista Terveyskylän palvelut-osiosta.

Ohje vanhemmalle Omapolun puolesta-asiointiin

Lapsen puolesta-asiointi edellyttää sitä, että olet itse rekisteröitynyt Terveyskylän Omapolulle. Ohjeet rekisteröitymiseen ja kirjautumiseen Omapolku-palvelukanavalle löydät täältä.

  1. Kirjaudu ensin Omapolulle vahvasti tunnistautuen.
  2. Kirjautumisen jälkeen pääset puolesta-asioimaan Omapolun etusivun ylälaidassa olevan Puolesta-asiointi linkin kautta.
  3. Siirryt automaattisesti Digi- ja Väestötietoviraston Suomi.fi -palveluun, ja pääset valitsemaan, kenen puolesta asioit. Jos listassa ei ole henkilöitä, ei sinulla ole oikeutta puolesta-asioida. Lue tarvittaessa osoitteessa suomi.fi alaikäisen lapsen puolesta-asioinnin rajauksista.
  4. Valitse listasta henkilö, jonka puolesta haluat asioida ja napsauta Valitse ja siirry asiointipalveluun -painiketta.
  5. Valinnan jälkeen siirryt puolesta-asioitavan Omapolku-näkymään ja näet hoitopoluissa hänen digihoitopolut. Voit myös siirtyä kalenterin kautta etävastaanottoon, jos puolesta-asioitavalle on varattu kyseinen tapahtuma.
  6. Hoitopolun ammattilainen voi asettaa tarvittaessa puolesta-asioinnin eston. Puolesta-asioinnin eston ollessa päällä, lapsen hoitopolkua ei pääse käyttämään puolesta-asioidessa. Lapsella / nuorella on oikeus päättää omien tietojensa katselusta yhdessä ammattilaisen kanssa.

  7. Puolesta-asioinnin voit päättää valitsemalla Omapolun ylälaidassa Lopeta puolesta-asiointi, mikä siirtää sinut takaisin omalle Omapolullesi, josta voit myös kirjautua ulos palvelusta.

Päivitetty  16.8.2021

Kyllä