Puolesta-asiointi Omapolulla

​​​​​Omapolulla pystyt tällä hetkellä puolesta-asioimaan alaikäisen huollettavan puolesta. Pääset esimerkiksi käyttämään lapsella käytössä olevaa digi​hoitopolkua ja osallistumaan etävastaanotolle puolesta-asioidessa. 

Lue lisää puolesta-asioinnista Terveyskylän palvelut-osiosta.

Ohje vanhemmalle Omapolun puolesta-asiointiin

Lapsen puolesta-asiointi edellyttää sitä, että olet itse rekisteröitynyt Terveyskylän Omapolulle. Ohjeet rekisteröitymiseen ja kirjautumiseen Omapolku-palvelukanavalle löydät täältä​.

  1. ​Kirjaudu ensin Omapolulle vahvasti tunnistautuen. 
  2. Kirjautumisen jälkeen pääset puolesta-asioimaan Omapolun etusivun ylälaidassa olevan Puolesta-asiointi linkin kautta.​
  3.   
  4. ​Siirryt automaattisesti Digi- ja Väestötietoviraston Suomi.fi -palveluun, ja pääset valitsemaan, kenen puolesta asioit. Jos listassa ei ole henkilöitä, ei sinulla ole oikeutta puolesta-asioida. Lue tarvittaessa osoitteessa suomi.fi​ alaikäisen lapsen puolesta-asioinnin rajauksista.
  5. Valitse listasta henkilö, jonka puolesta haluat asioida ja napsauta Valitse ja siirry asiointipalveluun -painiketta​.
  6. ​Valinnan jälkeen siirryt puolesta-asioitavan Omapolku-näkymään ja näet hoitopoluissa hänen digihoitopolut. Voit myös siirtyä kalenterin kautta etävastaanottoon, jos puolesta-asioitavalle on varattu kyseinen tapahtuma.
  7. ​Hoitopolun ammattilainen voi asettaa tarvittaessa puolesta-asioinnin eston. Puolesta-asioinnin eston ollessa päällä, lapsen hoitopolkua ei pääse käyttämään puolesta-asioidessa. Lapsella / nuorella on oikeus päättää omien tietojensa katselusta yhdessä ammattilaisen kanssa.

  8. ​Puolesta-asioinnin voit päättää valitsemalla Omapolun ylälaidassa Lopeta puolesta-asiointi, mikä siirtää sinut takaisin omalle Omapolullesi, josta voit myös kirjautua ulos palvelusta.​  

Kyllä

Päivitetty  16.8.2021