Siirry sivun sisältöön

Ketkä voivat käyttää TerveyskyläPRO-palvelua?

TerveyskyläPRO-palvelu on tarkoitettu sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille. Palvelun käyttö edellyttää joko työsuhdetta organisaatiossa, jossa hyödynnetään Terveyskylää osana palveluketjuja, tai ammattioikeutta Valviran rekisterissä.

TerveyskyläPRO-palvelun sisällöt on tarkoituksenmukaista pitää kirjautumisen takana, jotta palveluun voidaan rakentaa sisältöä, jota ei haluta verkkoon vapaasti saataville. Palvelussa on esimerkiksi tekstisisältöjä, jotka on tarkoitettu ammattilaisille, ei potilaille esimerkiksi etukäteistiedoksi. Lisäksi palvelu sisältää muun muassa e-konsultaatiopalveluita ja oirepuntareita, jotka on tarkoitettu vain ammattilaiskäyttöön.

Palvelussa käytettävä tunnistautumispalvelu mahdollistaa kaksi erilaista tapaa kirjautua:

  • Organisaatiotunnukset: Käytetään, kun ammattilainen työskentelee organisaatiossa, jossa hyödynnetään Terveyskylään osana organisaation palveluketjuja, mm. kaikki yliopistosairaalat ja osa hyvinvointialueista.

  • Varmennekortti, pankkitunnukset tai mobiilivarmenne: Käytetään, kun ammattilainen työskentelee jossakin muussa organisaatiossa. Huomaa, että tämä vaihtoehto edellyttää aina ammattioikeutta Valviran rekisterissä.

Opiskelijat, joilla ei ole vielä ammattioikeutta Valviran rekisterissä, eivät voi käyttää palvelua.

Päivitetty 3.5.2023