Siirry sivun sisältöön

Tietosuojan huomioiminen ja henkilötietojen käsittely Terveyskylän taloissa

Terveyskylän taloissa ei lähtökohtaisesti kerätä tai käsitellä henkilötietoja. Henkilötietojen käsittely voi kuitenkin tulla aiheelliseksi esimerkiksi, jos täytät palautelomakkeen ja jätät yhteystietosi tai käytät tunnistautumista edellyttävää chat-palvelua.

Käyttäessäsi Terveyskylän taloja sinusta ei lähtökohtaisesta kerätä tai tallenneta henkilötietoja. Palvelussa on kuitenkin joitakin toimintoja, joiden yhteydessä henkilötietojen käsittely voi tulla aiheelliseksi. Toiminnot, niiden käyttötapaukset ja rekisteriselosteet löydät ohesta.​​​​​

Huom! Terveyskylän talot ovat yksi kolmesta Terveyskylä.fi-palvelukokonaisuuden päätuotteesta. Muita tuotteita ovat Omapolku- ja TerveyskyläPRO-palvelut. Tutustu henkilötietojen käsittelyyn Omapolku- ja TerveyskyläPRO-palveluissa palveluiden omissa henkilötietojen käsittelyn selosteissa.

Jos annat palautetta joko Anna palautetta tai Ilmoita teknisestä ongelmasta -lomakkeiden avulla ja jätät lomakkeelle yhteystietosi (vapaaehtoinen), sovelletaan tällöin Terveyskylän Anna palautetta ja ilmoita teknisestä ongelmasta -lomakkeilla annettujen henkilötietojen rekisteriselostetta. 

Jos käytät tunnistautumista edellyttävää erillispalvelua, esimerkiksi Terveyskylän talosta löytyvää chat-palvelua, sovelletaan kyseisen palvelun omaa rekisteriselostetta. Huomaa, että kaikki erillispalvelut eivät edellytä tunnistautumista. Jos palvelu ede​llyttää tunnistautumista, siitä kerrotaan erikseen palvelun esittelysivulla.​

Jos olet tutkija ja olet kiinnostunut tekemään Terveyskylään liittyvää tutkimusta, sinun tulee täyttää Oletko kiinnostunut tekemään Terveyskylään liittyvää tutkimusta -Webropol-lomake.

Jos kyseessä on valmiin tutkimuksen tai artikkelin julkaisupyyntö, voit lähettää julkaisupyynnön Ilmoita tutkimus Terveyskylän tutkimuspankkiin -Webropol-lomakkeella.​​

Molemmissa tapauksissa tutkijalta tai ilmoittajalta kerätään henkilötietoja. Henkilötietojen käsittelyssä sovelletaan Terveyskylän tutkimustoimintaan liittyvien yhteydenottojen rekisteriselostetta. 

​Jos olet sosiaali- tai terveydenhuollon ammattilainen ja haluat pysyä ajan tasalla Terveyskylässä julkaistavista uusista sisällöistä ja palveluista, voit tilata ammattilaisille suunnatun Terveyskylän uutiskirjeen. Uutiskirjeeseen liittyvä henkilötietojen käsittely on kuvattu Terveyskylän palveluiden uutiskirjeiden rekisteriselosteessa.

Terveyskylän palveluissa järjestetään toisinaan tilapäisiä kyselyitä, kilpailuita ja tutkimus- tai haastattelurekrytointeja, jotka edellyttävät vastaajan yhteystietoja. Löydät kyselyyn, kilpailuun tai rekrytointiin liittyvän tietosuoja- ja rekisteriselosteen kyseisen kyselyn, kilpailun tai rekrytoinnin yhteydestä.