​Nuoruuteen liittyy muutoksia ja vaiheita, joihin pitkäaikaissairaus voi tuoda lisää haasteita. Nuortentalosta löydät tietoa hoidon siirtymisestä aikuispuolelle, tukea omahoitoon, vertaistukea ja tietoa sairauden kanssa elävän nuoren elämästä ja nuorille suunnatuista palveluista. Nuoret ovat itse osallistuneet sisällön tuottamiseen.

Lue lisää Nuortentalosta >

 Ajankohtaista

 

 

Uuden tutkimuksen mukaan älylaitteista ei haittaa nuorille – suomalaisasiantuntija rauhoittaisi edelleen illathttps://www.terveyskyla.fi/nuortentalo/ajankohtaista/uuden-tutkimuksen-mukaan-älylaitteista-ei-haittaa-nuorille-–-suomalaisasiantuntija-rauhoittaisi-edelleen-illatUuden tutkimuksen mukaan älylaitteista ei haittaa nuorille – suomalaisasiantuntija rauhoittaisi edelleen illat12.4.2019 8.20.00Oxfordin yliopiston tutkimuksen mukaan ruutuajalla ei ole merkitystä nuoren hyvinvointiin siinä määrin kuin aiemmin on ajateltu. Nuorisolääketieteen dosentti Silja Kosola toivoo noudatettavan edelleen suosituksia, joissa älylaitteiden käyttöä kehotetaan välttämään ennen nukkumaanmenoa.
Murrosikäisten unenmäärä vähentynyt yli tunnillahttps://www.terveyskyla.fi/nuortentalo/ajankohtaista/murrosikäisten-unenmäärä-vähentynyt-yli-tunnillaMurrosikäisten unenmäärä vähentynyt yli tunnilla9.4.2019 9.40.00Viiden vuoden seurantatutkimuksessa selvisi, että murrosikäisillä unen määrä väheni yli tunnin yössä. Samalla nuoret raportoivat päiväväsymyksestä ja lisääntyneestä päänsärystä, vatsa-, selkä- tai niska-hartiakivuista sekä psyykkisistä oireista. Terveemmäksi itsensä tunsivat ne, jotka nukkuivat enemmän.
Nuortentaloon uusia sisältöjähttps://www.terveyskyla.fi/nuortentalo/ajankohtaista/nuortentaloon-uusia-sisältöjäNuortentaloon uusia sisältöjä12.3.2019 12.00.00Nuortentalon uudet sisällöt, elämänhallintatesti ja erilaisten valintojen seurauksia havainnollistava videonavigaattori, täydentävät olemassa olevia aihepiirejä. Nuortentalo kannustaa pitkäaikaissairaita nuoria itsensä kuuntelemiseen ja tuen pyytämiseen.

HUS logoTAYS logoOYS logoKYS logoTYKS logo