Lääketalo tarjoaa tietoa lääkityksestä ja vastaa kysymyksiin lääkkeiden oikeasta käytöstä ja ongelmatilanteista. Tarkempia neuvoja tiettyyn sairauteen liittyvästä lääkityksestä löydät myös muista Terveyskylän taloista.

Lue lisää Lääketalosta >

​​​​

 Ajankohtaista

 

 

Miten hävittää lääkelaastarit oikein?https://www.terveyskyla.fi/laaketalo/ajankohtaista/miten-hävittää-lääkelaastarit-oikeinMiten hävittää lääkelaastarit oikein?12.1.2021 12.40.00Käytetyssä lääkelaastarissa on jäljellä lääkeainetta, ja laastarit on tärkeää hävittää oikein.
Marevan ja joulupöydän herkuthttps://www.terveyskyla.fi/laaketalo/ajankohtaista/marevan-ja-joulupöydän-herkutMarevan ja joulupöydän herkut22.12.2020 13.00.00
Mitä ovat biosimilaarit?https://www.terveyskyla.fi/laaketalo/ajankohtaista/mitä-ovat-biosimilaaritMitä ovat biosimilaarit?3.12.2020 6.00.00Biosimilaari on lääke, joka sisältää samaa vaikuttavaa ainetta kuin alkuperäinen biologinen lääke. Biologiset lääkkeet ovat proteiinipohjaisia lääkkeitä, joiden vaikuttava aine tuotetaan teollisesti biologisia menetelmiä hyödyntäen esimerkiksi soluviljelmissä.
Melatoniini ja unettomuushttps://www.terveyskyla.fi/laaketalo/ajankohtaista/melatoniini-ja-unettomuusMelatoniini ja unettomuus6.11.2020 12.00.00Melatoniini on elimistön tuottama hormoni, jota voidaan käyttää myös nukahtamisvaikeuksien hoidossa suun kautta otettavana valmisteena.
Imetyksen edistämisen palkinto Teratologiselle tietopalvelulle eli äidin lääkeneuvonnallehttps://www.terveyskyla.fi/laaketalo/ajankohtaista/imetyksen-edistämisen-palkinto-teratologiselle-tietopalvelulle-eli-äidin-lääkeneuvonnalleImetyksen edistämisen palkinto Teratologiselle tietopalvelulle eli äidin lääkeneuvonnalle9.10.2020 9.00.00Imetyksen tuki ry on myöntänyt HUSin Teratologiselle tietopalvelulle eli äidin lääkeneuvonnalle vuoden 2020 Imetyksen edistämisen palkinnon.
ACE-estäjien ja ATR-salpaajien vaikutus koronavirustartuntoihinhttps://www.terveyskyla.fi/laaketalo/ajankohtaista/ace-estäjien-ja-atr-salpaajien-vaikutus-koronavirustartuntoihin1ACE-estäjien ja ATR-salpaajien vaikutus koronavirustartuntoihin23.9.2020 12.00.00Nykytiedon valossa tarvetta verenpainelääkityksen muuttamiselle COVID-19-infektion vuoksi ei ole. Mikään verenpainelääkeryhmä ei pahenna tautia tai ole osoittautunut toista paremmaksi.