Aktuellt

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

 

 

Narkolepsi i Hjarnhusethttps://www.terveyskyla.fi/sv/aktuellt/narkolepsi-i-hjarnhusetNarkolepsi i Hjarnhuset27.6.2022 11.00.00Nu finns det svenskspråkig information om Narkolepsi i Hjärnhuset!
Hälsobyns nya visuella uttryck betonar digitala tjänster som en del av människors vardaghttps://www.terveyskyla.fi/sv/aktuellt/hälsobyns-nya-visuella-uttryck-betonar-digitala-tjänster-som-en-del-av-människors-vardagHälsobyns nya visuella uttryck betonar digitala tjänster som en del av människors vardag2.5.2022 5.30.00Hälsobyns visuella uttryck förnyas. Det nya utseendet framhäver tanken bakom Hälsobyn bättre än tidigare: information och stöd är hela tiden tillgängliga.
Psykporten hjälper till att hantera känslor som hänför sig till världssituationenhttps://www.terveyskyla.fi/sv/aktuellt/psykporten-hjälper-till-att-hantera-känslor-som-hänför-sig-till-världssituationenPsykporten hjälper till att hantera känslor som hänför sig till världssituationen15.3.2022 14.25.00Psykporten har publicerat ett nytt innehåll som erbjuder verktyg för att hantera oro och osäkerhet i samband med krigshot samt stöd om hur man pratar med barn om situationen.
Det finns efterfrågan på kamratstödhttps://www.terveyskyla.fi/sv/aktuellt/det-finns-efterfrågan-på-kamratstödDet finns efterfrågan på kamratstöd17.1.2022 11.35.00År 2021 behövdes digitala tjänster när coronapandemin fortsatte. Också i Kamrathuset var året livligt.
Coronavaccination av transplantationspatienterhttps://www.terveyskyla.fi/sv/aktuellt/coronavaccination-av-transplantationspatienterCoronavaccination av transplantationspatienter24.3.2021 7.20.00HUCS transplantationscentrum rekommenderar coronavaccination för alla patienter som har fått transplantation eller är på väntelistan.
Nu finns Undersökningshuset även på svenskahttps://www.terveyskyla.fi/sv/aktuellt/nu-finns-undersökningshuset-även-på-svenskaNu finns Undersökningshuset även på svenska7.1.2021 6.45.00Undersökningshuset har öppnat på svenska och finns på adressen Undersökningshuset.fi.
Nu kan du boka en tid till coronavirustest även för barn via Coronaguidenhttps://www.terveyskyla.fi/sv/aktuellt/nu-kan-du-boka-en-tid-till-coronavirustest-även-för-barn-via-coronaguidenNu kan du boka en tid till coronavirustest även för barn via Coronaguiden16.10.2020 5.00.00Sedan början av september har det varit möjligt för invånarna inom Nyland att boka en tid till coronavirustest för sig själva via Coronaguiden. Nu har det gjorts ett tillägg i Coronaguiden som även möjliggör tidsbokning för en annan person. En förälder kan boka en tid för sitt barn som är under 16 år som står under vårdnad.
Självständig tidsbokning till coronavirustest via Coronaguidenhttps://www.terveyskyla.fi/sv/aktuellt/självständig-tidsbokning-till-coronavirustest-via-coronaguidenSjälvständig tidsbokning till coronavirustest via Coronaguiden9.9.2020 8.00.00Personer som bor inom HUS område kan nu själva boka en tid till en coronavirusprovtagning via Coronaguiden.
HUS övergår till distansmottagningarhttps://www.terveyskyla.fi/sv/aktuellt/hus-övergår-till-distansmottagningarHUS övergår till distansmottagningar9.4.2020 7.00.00Med detta skyddar man såväl patienterna som personalen under coronavirusepidemin. Alla HUS sjukhus och enheter övergår nu till distansmottagning. På samma gång tas HUS Serviceguiden i bruk för patienterna.
Coronaguiden finns nu på svenskahttps://www.terveyskyla.fi/sv/aktuellt/coronaguiden-är-publicerad-på-svenskaCoronaguiden finns nu på svenska27.3.2020 10.00.00Coronaguiden hjälper bedöma sannolikheten för coronavirusinfektion.