Siirry sivun sisältöön

Yliopistosairaaloiden lasten syöpäosastot

Suomessa lasten syöpähoidot on keskitetty viiteen yliopistosairaalaan, jotka sijaitsevat Helsingissä, Turussa, Tampereella, Kuopiossa ja Oulussa.

Helsinki

Helsingissä syöpään sairastuneita lapsia hoidetaan Uuden lastensairaalan Vuodeosasto Taikassa sekä Päiväsairaala ja vastaanotot Taikassa.

Turku

Turun yliopistollisen sairaalan Lasten ja nuorten hematologinen osasto ja poliklinikka sijaitsevat U-sairaalassa. Potilaat tulevat hoitoon osastolle lääkärin lähetteellä. Osasto toimii myös päivystysosastona, jonne syöpähoidossa olevat potilaat voivat tulla suoraan hoitoon akuuttien ongelmien takia.

Tampere

Tampereen yliopistollisen sairaalan Lasten veri- ja syöpätautien yksikkö sijaitsee Lasten ja nuorten sairaalassa L-rakennuksessa. Osastolle tullaan suunnitellulle hoito- tai tutkimusjaksolle, minkä lisäksi osastolla hoidetaan myös päivystyksestä saapuvia vastasairastuneita ja yleisinfektion saaneita syöpäpotilaita.

Kuopio

Kuopion yliopistollisen sairaalan Lasten veri- ja syöpätautien osasto sijaitsee Puijon sairaalassa. Osastolle tullaan sairauden toteamista, hoidon suunnittelua ja hoidon toteutusta varten. Osaston yhteydessä toimii myös päiväsairaala.

Oulu

Oulun yliopistollisen sairaalan osasto 51 sijaitsee L-sairaalassa. Potilaat tulevat osastolle lähetteellä. Osaston yhteydessä toimii myös päiväsairaala ja poliklinikka.

Päivitetty 26.10.2022