Siirry sivun sisältöön

Nuortentalo (Nuorten.fi)

Nuortentalo on suunnattu pitkäaikaissairaille nuorille ja nuorille aikuisille, joiden hoito on siirtymässä tai siirtynyt aikuispuolelle. Siirtymävaihetta kutsutaan transitioksi.

Joskus sairauden hoito lastenpuolella on ollut hyvin intensiivistä ja tuttuja lastenlääkäreitä ja -sairaanhoitajia on tavannut useita kertoja vuosien aikana. Aikuispuolella hoitohenkilökunta vaihtuu ja hoitokäytännötkin voivat muuttua.

Hoidon siirtymiseen aikuispuolelle liittyy vastuunottoa omasta hoidosta. Nuortentalossa opastetaan, miten hoidon siirtymiseen voi valmistautua ja millaisia asioita voi harjoitella jo etukäteen. Vertaisvideoista ja -tarinoista voi saada tukea, kun sairauden hoitaminen tuntuu raskaalta.

Nuortentalossa on tietoa nuoren ja nuoren aikuisen elämään liittyvistä asioita, kuten murrosiästä, ihmissuhteista ja seurustelusta sekä seksuaalisuudesta. Lisäksi annetaan tietoa esimerkiksi opiskeluista, työnhausta ja asumisesta sekä opastetaan, mitä tukia sairauteen liittyen on mahdollista hakea ja saada.

Päivitetty 11.9.2017