Ruoka-allergisen lapsen ruokavaliosta saatetaan joutua jättämään pois merkittäviä oireita aiheuttava ruoka-aine tai ruoka-aineet. Muilta osin ruokavalion tulee olla lasten ravitsemussuositusten mukainen.
Tavoitteena on kaikissa vaiheissa turvata lapsen riittävä energian ja ravintoaineiden saanti sekä lapsen syömistaitojen ja makumaailman kehitys.
Kiinteiden ruokien maistelun voi aloittaa neljän kuukauden iästä lähtien.
Kuuden kuukauden ikäinen lapsi tarvitsee rintamaidon tai äidinmaidon korvikkeen lisäksi muita ravinnonlähteitä, joita ovat kasvikset, hedelmät ja marjat, viljat, lihat, kalat sekä kananmuna. Ruokavalikoima laajenee ja annoskoko kasvaa yksilölliseen tahtiin, kun kiinteitä ruokia tarjotaan 2–3 kertaa päivässä aloittaen 1–2 ruoka-aineella. Vaihdellen voi tarjota kotitekoisia puuroja ja soseita, sopivia sormiruokia sekä valmiita lastenruokia.