Monet solunsalpaajat (sytostaatit) sekä krooninen käänteishyljintä vähentävät syljeneritystä, jolloin suu kuivuu ja altistuu herkemmin infektioille.
Joidenkin solunsalpaajien, kuten metotreksaatin ja adriamysiinin, tiedetään aiheuttavan limakalvovaurioita. Mikäli aiemmilla vastaavilla hoitojaksoilla suu on kipeytynyt, sen hoitoon kannattaa seuraavalla kerralla kiinnittää entistä enemmän huomiota.
Suun hoidon perustana on hampaiden huolellinen puhdistaminen harjaamalla kahdesti päivässä. Alle kouluikäisen lapsen suun puhdistamisesta vastaa aina aikuinen. Hammastahnana voidaan käyttää tavallista iänmukaista fluoria sisältävää hammastahnaa. Suun huuhtelu vedellä tai keittosuolaliuoksella useasti päivässä on suositeltavaa.
Hammasharjan tulisi olla riittävän pehmeä. Harja vaihdetaan uuteen kuukauden välein ja aina mahdollisten infektioiden yhteydessä. Sähköhammasharjan käyttö on suositeltavaa. Hampaiden harjausta hammasharjalla jatketaan niin pitkään, kun suun kunto sen sallii. Tarvittaessa hampaiden harjaus vaihdetaan hampaiden penslaukseen vihreillä vaahtomuovitikuilla.
Solunsalpaajahoitojen aikana huulet kuivuvat herkästi, joten huulien kunnosta kannattaa pitää huolta. Huulirasva, valkovaseliini tai paksu huulille sopiva voide estävät hyvin huulien kuivumista ja rohtumista.
Solunsalpaajahoidosta johtuvaa suun kuivumista voi helpottaa kostuttamalla suuta useita kertoja päivässä keittosuolaliuoksella, vedellä tai imeskelemällä jääpaloja. Ksylitolivalmisteiden käyttö lisää myös syljen eritystä ja auttaa kuivan suun hoidossa.
Pahoinvoinnin estolääkkeistä huolimatta esiintyvää pahoinvointia ja oksentelua voi vähentää viileillä tai kylmillä ruuilla ja juomilla. Oksentelun jälkeen suu kannattaa aina huuhtoa vedellä tai keittosuolaliuoksella, jotta hammaskiillettä syövyttävä happamuus suussa vähenisi ja limakalvot puhdistuisivat.