Siirry sivun sisältöön

Lapsiperheen säännöt neuvotellaan yhdessä

​Kaverit saavat lapsen näkökulmasta aina enemmän: he saavat ostaa koulun jälkeen kaupasta mitä vaan, saavat olla ulkona myöhään, eikä heidän ole pakko siivota. Lasta kuunnellessa voi tulla tunne, että olenpas minä tiukkapipo, tylsä, kurja ja inhottava vanhempi.

Oikeasti olet vanhempi, joka vaatii lapselta normaaliin arkeen kuuluvia asioita. Kouluruokaa syödään ja koulun jälkeen lapsi tarvitsee kunnollisen välipalan. Riittävä nukkuminen on välttämätöntä lapsen jaksamisen ja kehittymisen kannalta. Siivottavakin on, jotta kaikilla olisi hyvä olla kotona.

Lapsen kanssa kannattaakin jutella hämmästellen: ”Onko se tosiaan näin kuin sanoit?” Kysy, mitä lapsi tästä itse ajattelee. Onko se hyvä asia kaverin kannalta? Mitä voi seurata, jos lapsen kaveri tekee usein tai koko ajan niin?

Toisaalta jokaisella perheellä on omat sääntönsä. Teidän perheen säännöt saavat olla erilaiset kuin kaverin perheen säännöt. Oman perheen sääntöjä kannattaa yhdessä miettiä ja sopia. Yksi tapa sopia säännöistä on järjestää kuvan mukainen perhepalaveri, jossa jokainen voi tuoda oman mielipiteensä esille ja lopuksi yhteisesti päätetään, miten meidän perheessä toimitaan.

Päivitetty 10.2.2023