Kämmenluun vamma syntyy usein iskun seurauksena, esimerkiksi lyömällä suutuspäissään nyrkillä seinään. Murtuman seurauksena kämmenselkä voi turvota, ja sormien käyttö voi olla kivuliasta. Diagnoosi varmistetaan käden röntgenkuvalla.
Suurin osa murtumista ovat hyväasentoisia, ja voidaan hoitaa joko pelkällä sormen/sormien teippaamisella viereiseen terveeseen sormeen tai kipsilastalla. Toisinaan murtuma aiheuttaa luisen virheasennon, joka korjataan hoitavassa yksikössä ja tuetaan kipsillä. Kämmenluiden murtumien hyvä paraneminen edellyttää harvoin leikkaushoitoa.
Kipsihoidon pituus on yleensä noin kolme viikkoa, mutta pituus määräytyy tapauskohtaisesti lapsen iän ja murtuman vaikeusasteen mukaan. Jos sorminivelten liikkeet eivät palaudu täysin kolmen viikon kuluessa kipsin poistosta, kehotetaan vanhempia olemaan yhteydessä hoitavaan yksikköön fysioterapeutin ohjauksen järjestämiseksi.
Koululiikuntaan ja harrastuksiin, lajista riippuen, voi palata noin kahden viikon kuluttua kipsinpoistosta edellyttäen, että ranteen ja sormien liikkeet ovat palautuneet ja kivuttomat.