Puolet lautasesta täytetään kasviksilla, joille on hyvä laittaa salaattikastiketta tai -öljyä. Neljännes lautasesta täyttyy perunalla, pastalla tai riisillä ja viimeinen neljännes lihalla, broilerilla, kalalla tai kasviproteiinin lähteellä. Ruokajuomaksi sopii vesi ja lasillinen rasvatonta maitoa tai piimää. Aterian täydentää täysjyväleipä levitteellä.
Hyvän aterian voi koostaa valmistamalla ruoan itse, hyödyntämällä puolivalmisteita tai käyttäen valmisruokia. Monipuolisen syömisen kannalta tärkeintä on syödä aterian kaikki osat.
Aterian kasviksista tulevat ehkä ensimmäiseksi mieleen kurkku, tomaatti tai lehtisalaatti, mutta kasvikset tarjoavat valtavasti erilaisia mahdollisuuksia. Ne voidaan tarjota osana lämmintä ruokaa, sellaisenaan paloina, raasteena tai salaattina, kypsennettynä lisäkkeenä tai jälkiruokahedelmänä.