Siirry sivun sisältöön

Kysymyksiä sydämentahdistimesta ja liikuntaan liittyvistä sähkölaitteista

Täältä löydät vastauksia sydämentahdistimeen laiton jälkeiseen liikuntaan ja sähkölaitteisiin liittyviin kysymyksiin.

Tarkasta yksityiskohtaisemmat tiedot sydämentahdistimen valmistajan ohjeista ja keskustele sinua hoitavan lääkärin kanssa.

Lisää vastauksia kysymyksiin sydänsairauksista voit etsiä Terveyskylän Sydänsairaudet osiosta

Kun tahdistingeneraattori, -johdot tai koko tahdistinjärjestelmä vaihdetaan, sinun on huolehdittava haavan paranemiseen liittyvistä rajoitteista.

Voimalinjojen lähellä liikkuminen ei vaikuta sydämentahdistimeen.

Sykemittarin tai aktiivisuusrannekkeen käytölle ei ole estettä.

Kehonkoostumusmittarit, jotka vievät sähkövirtaa kehon läpi yläraajojen kautta, ovat kiellettyjä. Varmista ennen kehonkoostumusmittausta, onko laite sinulle sopiva.

Voit käyttää. Myöskään sellaisen kuntopyörän, juoksumaton tai crosstrainerin käytölle ei yleensä ole estettä, joissa on sähköinen näyttö ja pulssia mittaavat käsianturit. Varmista tarvittaessa laitteen valmistajalta, kulkeeko laitteesta sähkövirtaa antureiden välillä. Jos sähkövirta kulkee antureiden välillä, varmista hoitavalta lääkäriltäsi, onko laitetta turvallista käyttää.

Mainitse tahdistimestasi, jos olet menossa fysikaaliseen hoitoon tai kosmeettiseen ultraäänikäsittelyyn. Ultraäänihoidolle ei ole estettä, mutta aluetta tahdistimen lähellä tulisi välttää.

Sähkökipuhoitoja kuten TENS-hoitoa ei suositella, jos sinulle on laitettu sydämentahdistin. Varmista kuitenkin lääkäriltäsi, voitko käyttää sähkökipuhoitoja.

Voit käydä infrapunasaunassa. Lämpövaikutus ei yllä tahdistimeen asti.

On epätodennäköistä, että induktiolieden magneettikenttä vaikuttaisi sydämentahdistimeen. On hyvä kuitenkin pitää noin käsivarren mitta lieteen. Levyn yläpuolella kurkottelua kannattaa välttää.

Lääkäri määrittää sydämentahdistimen laiton jälkeisen ajokiellon ajan. Ammattiautoilu on kiellettyä rytmihäiriötahdistimen kanssa.

Autossa istuessa kannattaa turvavyö asettaa niin, ettei se hankaa sydämentahdistimen aluetta.

Sähköautoa saa ajaa ja laittaa auton lataukseen. Autoa ladatessa ei saa istua auton sisällä. Turvaetäisyys käynnissä olevaan moottoriin on 60 cm.

Päivitetty 18.10.2022