Sydämentahdistin ja liikunta

​​​​Liikunta on tärkeä osa sydänterveyden hoitoa. Monille sydämentahdistin mahdollistaa aktiivisen elämäntavan ja monipuolisen liikunnan harrastamisen sydänsairauksista huolimatta.

Tahdistin asennetaan yleisimmin hitaan pulssin hoitoon. Tahdistimella voidaan myös hoitaa vaikeaa sydämen vajaatoimintaa tai hen​​​genvaarallisia sydämen rytmihäiriöitä.

Huomioithan, että tämä on yleisopas sydämentahdistimen asennuksen jälkeiseen liikuntaharjoitteluun. Noudata aina ensisijaisesti saamiasi henkilökohtaisia ohjeita tai kysy tarvittaessa terveydenhuollon ammattilaiselta, mitkä ohjeista sopivat juuri sinulle.​


pic Miten aloitan liikkumisen tahdistimen asennuksen jälkeen?

Toipilasvaihe tarjoaa loistavan tilaisuuden maltilliseen kunnon kohotukseen​.

pic Millaista liikuntaa voin harrastaa?

Sydämen terveyden kannalta on tärkeää harrastaa monipuolista ja säännöllistä liikuntaa myös sydämentahdistimen asennuksen jälkeen.

pic Mitä minun tulee huomioida liikunnassa?

Useimmat tavalliset liikuntalajit soveltuvat hyvin myös tahdistimen kanssa liikkuessa. ​​Muutama erityispiirre on kuitenkin otettava huomioon.

pic Kysymyksiä tahdistimesta

Täältä löydät vastauksia toipilasvaiheen jälkeiseen liikuntaan, eri liikuntalajeihin ja muihin tahdistimeen liittyviin kysymyksiin​.

​​ ​

Muualla Terveyskylässä

Lue lisää tahdistinhoidon taustoista:

Tahdistinhoito (Sydänsairaudet)​.