Siirry sivun sisältöön

Ohjeita voimaharjoitteluun - vammataso L2-S5

Toimivien lihasten kunnosta huolehtiminen edistää arjessa toimimista.

Alla olevien harjoitteiden mukaan voit harjoitella itse. Harjoituksia tehdessäsi kannattaa muistaa, että et välttämättä tunnista kipua, jonka harjoitus voi aiheuttaa.

  • Kuvat on kopioitu erillisellä luvalla vapaasti käytettävissä olevalta sivustolta www.physiotherapyexercises.com.

  • All images have been copied with permission from freely available exercise-prescribing software at www.physiotherapyexercises.com.

Tavoite: Vahvistaa käsien lihaksia.

Ohje: Kelaa sinulle sopivia matkoja. Aloita harjoittelu tasaisella alustalla kelaamisella. Kiinnitä huomiota oikeaan kelaustekniikkaan. Pyydä tarvittaessa apua sinua hoitavalta ammattilaiselta. Voiman lisäännyttyä pidennä kelausmatkoja tai kelaa erilaisilla alustoilla esimerkiksi ylämäessä.

Tavoite: Käsipyöräily soveltuu sekä kestävyysharjoittelun muodoksi että käsien lihasvoimaharjoitteluksi.

Ohje: Käsipyöräile joko ulkona tai polkulaitteella sisätiloissa.

Tavoite: Vahvistaa hartioiden lihaksia.

Ohje: Kohottaudu käsien varaan.

Tavoite: Vahvistaa olkapään alueen lihaksia.

Ohje: Liikuta kättä sivulle ja tuo se takaisin lähelle vartaloa. Liikkeen voit suorittaa sinulle sopivalla tavalla eri asennossa ja eri välineitä käyttäen.

Tavoite: Vahvistaa olkapään alueen lihaksia.

Ohje: Liikuta kättä taakse ja eteen. Liikkeen voit suorittaa sinulle sopivalla tavalla eri asennossa ja eri välineitä käyttäen. Harjoituksen aikana kyynärnivel voi olla koukussa.

Tavoite: Vahvistaa olkapään alueen lihaksia.

Ohje: Liikuta kättä vartalon yli ja vartalon viereen. Liikkeen voit suorittaa sinulle sopivalla tavalla eri asennossa ja eri välineitä käyttäen. Harjoituksen aikana kyynärpää voi olla koukussa.

Tavoite: Vahvistaa olkapään alueen lihaksia.

Ohje: Liikuta kättä vartalon yli ja vartalon viereen. Liikkeen voit suorittaa sinulle sopivalla tavalla eri asennossa ja eri välineitä käyttäen.

Tavoite: Vahvistaa hauislihaksia.

Ohje: Koukista kyynärpää ja ojenna takaisin alas. Tue kyynärpää vartaloon suorituksen aikana. Liikkeen voit suorittaa sinulle sopivalla tavalla eri asennossa ja eri välineitä käyttäen.

Tavoite: Vahvistaa kyynärpään ojentajia.

Ohje: Koukista kyynärpää ja ojenna. Liikkeen voit suorittaa sinulle sopivalla tavalla eri asennossa ja eri välineitä käyttäen.

Tavoite: Vahvistaa lonkan alueen lihaksia.

Ohje: Ojenna ja koukista sekä kierrä lonkkaa.

Päivitetty 27.2.2024