Ohjeita voimaharjoitteluun

Toimivien lihasten kunnosta huolehtiminen edistää arjessa toimimista.

Alla olevien harjoitteiden mukaan voit harjoitella itse. Harjoittelun toteuttamiseksi voit tarvita toisen henkilön apua. Harjoituksia tehdessäsi kannattaa muistaa, että et välttämättä tunnista kipua, jonka harjoitus voi aiheuttaa.

Olkapään liikkeiden vahvistaminen: loitonnus ja lähennys

Tavoite: Vahvistaa olkapään alueen lihaksia.

Ohje: Liikuta kättä sivulle ja tuo se takaisin lähelle vartaloa. Liikkeen voit suorittaa sinulle sopivalla tavalla eri asennossa ja eri välineitä käyttäen.

Olkapään liikkeiden vahvistaminen: koukistaminen ja ojentaminen

Tavoite: Vahvistaa olkapään alueen lihaksia.

Ohje: Liikuta kättä taakse ja eteen. Liikkeen voit suorittaa sinulle sopivalla tavalla eri asennossa ja eri välineitä käyttäen. Harjoituksen aikana kyynärnivel voi olla koukussa.

Olkapään liikkeiden vahvistaminen: kierrot

Tavoite: Vahvistaa olkapään alueen lihaksia.

Ohje: Liikuta kättä vartalon yli ja vartalon viereen. Liikkeen voit suorittaa sinulle sopivalla tavalla eri asennossa ja eri välineitä käyttäen. Harjoituksen aikana kyynärpää voi olla koukussa.

Olkapään liikkeiden vahvistaminen: hartian takaosa

Tavoite: Vahvistaa olkapään alueen lihaksia.

Ohje: Liikuta kättä vartalon yli ja vartalon viereen. Liikkeen voit suorittaa sinulle sopivalla tavalla eri asennossa ja eri välineitä käyttäen.

Hauislihaksen vahvistaminen

Tavoite: Vahvistaa hauislihaksia.

Ohje: Koukista kyynärpää ja ojenna takaisin alas. Tue kyynärpää vartaloon suorituksen aikana. Liikkeen voit suorittaa sinulle sopivalla tavalla eri asennossa ja eri välineitä käyttäen.

Kuvat on kopioitu erillisellä luvalla vapaasti käytettävissä olevalta sivustolta www.physiotherapyexercises.com.

All images have been copied with permission from freely available exercise-prescribing software at www.physiotherapyexercises.com.

 

Kyllä

Päivitetty  15.8.2018