Iskiasoireen kuntoutusopas

Jalkaan ja pakaraan säteilevä iskiaskipu on yleinen selkäoire. Tämä opas tarjoaa tietoa iskiaskivusta ja ohjeita siihen kuinka kipua voi hoitaa itse.

Alaselkäkipu on yleinen oire. Melkein kaikilla aikuisilla on alaselkäkipua jossain vaiheessa elämää. Suurin osa alaselkäkivuista paranee itsestään muutamassa viikossa ja niiden syy on vaaraton.

Yksi yleinen selkäkivun tyyppi on pakaraan ja jalkaan säteilevä selkäperäinen kipu, eli iskiaskipu. Tämä virtuaalinen opas on tarkoitettu iskiaskivusta kärsiville aikuisille. Opas tarjoaa tietoa iskiaskivusta ja ohjeita siihen, miten voit itse vaikuttaa selkäkipusi kuntoutumiseen.

Tämä opas on yleisopas iskiaskivun itsehoitoon eikä se korvaa terveydenhuollon ammattilaisen antamaa hoitoa. Noudata aina ensisijaisesti terveydenhuollon ammattilaiselta saamiasi, juuri sinulle sopivia, yksilöllisiä ohjeita.

Jos et ole vielä hoidon piirissä, lue huolella oppaan Milloin hakeudun hoitoon?-osio ja ole tarvittaessa yhteydessä fysioterapeuttiin, lääkäriin tai päivystykseen omalla alueellasi.

Oppaassa on hyödynnetty sisältöä Selkäkanava-palvelusta (Selkäliitto).