Tuet ja ortoosit reumasairauksien hoidossa

Tuki valitaan yksilöllisen tarpeen mukaan.

Jos sinulla on reumasairauden takia hankaluutta arjen askareissa tai liikkumisessa, voit saada apua erilaisista niveltuista ja apuvälineistä.

Arvion apuvälineen tarpeesta tekee hoitavan tahon terveydenhuollon ammattilainen yhdessä asiakkaan ja tarvittaessa hänen läheisensä kanssa.

Apuvälineenä tukia voi saada tietyin perustein maksusitoumuksella tai hoitavasta yksiköstä yksilöllisen tarpeen mukaan. Tuen saaminen apuvälineenä edellyttää valtakunnallisesti asetettujen luovutusperusteiden täyttymistä. Apuvälineitä voidaan myöntää henkilöille, joiden toimintakyky on rajoittunut vamman, sairauden, ikääntymisen tai kehitysviivästymän vuoksi.

Tutustu apuvälineiden valtakunnallisiin luovutusperusteisiin, Järjestöjen sosiaaliturvaoppaan Apuvälineet-sivuun sekä apuvälinepalvelun prosessiin:

Toisinaan on tarpeen valmistaa yksilöllinen niveltuki, jos sopivaa valmistukea ei löydy.

Voit saada tietoa tuista ja niiden käytöstä terveydenhuollon ammattilaisilta kuten fysio- ja toimintaterapeuteilta.

Lue lisää nivelten tukemisen hyödyistä reumasairauksissa:

Hyvä ergonomia, liikkuvuuden ja lihasvoiman harjoittelu on tärkeää, kun käytät niveltukia.

Tukia voi hankkia myös itse esimerkiksi apteekista tai hyvin varustetuista kaupoista.

tukikaulus; jalka; nilkka; nivelreuma; tukipohjalliset; Tukea; sormi; reumasairaus; kenkä; jalkaterä; tulehduksellinen nivelsairaus; sormet; ranne; varpaat; kaularanka; kuntoutuminen; reuma; ranteet; kuntoutus; erityisjalkineet; polvi; tuki; lasta; jalkine; niska; ortoosi; niskatuki

Kyllä

Päivitetty  7.6.2022