Mihin tarvitset motivaatiota?

Motivaatio on voima, joka auttaa sinua tavoittelemaan haluamiasi asioita. Motivaatio on muutoksen onnistumisessa ratkaisevaa.

Motivaatio on ihmisen halua toimintaan ja muutokseen. Ilman motivaatiota et luultavasti tekisi juuri mitään, mutta sinulle tärkeät asiat ja ihmiset saavat sinut toimimaan. Myös tieto esimerkiksi eri elintapojen terveellisyydestä tai toimintasi vaikutusten ymmärtäminen voivat lisätä motivaatiotasi.

Motivaatio eli muutoshalu saattaa vaihdella suhteessa eri asioihin. Sinäkin saatat olla innokas lenkkeilijä ja lähteä reippaasti ulos syyssateella, mutta silti et jaksaisi viedä roskia tai hakea postista lähetystä.

Pysyvä muutos vaatii sinulta aikaa ja ajatustyötä. Motivaatio saa sinut jatkamaan toimintaa esimerkiksi kuntoutusjakson jälkeen ja auttaa sitoutumaan muutokseen. Sitoutuminen kuntoutumiseen tarkoittaa sitä, että haluat ja jaksat itse huolehtia siitä, että teet niitä asioita, jotka johtavat tavoitetta kohti. Sitoutuminen auttaa sinut niiden hetkien yli, kun motivaatiosi on heikompi.

Tavoitteen avulla motivaatio siirtyy toiminnaksi ja tavoite ruokkii motivaatiota.

Muualla Kuntoutumistalossa

Voit lukea lisää motivaatiosta ja tavoitteiden asettamisesta:

kuntoutuminen; apu; motivaatio

Kyllä

Päivitetty  13.2.2020