Siirry sivun sisältöön

Pyörällinen suihkutuoli

Pyörällinen suihkutuoli helpottaa peseytymistä, silloin kun kävely on heikkoa tai ei onnistu.

Tutustu sivun sisältöön ja varmista pyörällisen suihkutuolin sopivuus ja turvallinen käyttö.

Voit saada pyörällisen suihkutuolin tietyin perustein terveydenhuollon kautta. Asiantuntija arvioi ja valitsee kanssasi tarpeitasi vastaavan ja kotiympäristöösi sopivan apuvälineen.

Voit hankkia pyörällisen suihkutuolin myös itse esimerkiksi apuvälinealan liikkeestä. Huomioi, että suihkutuolin koko, säädettävyys ja painorajoitus ovat sinulle sopivat. Pyörällisen suihkutuolin käyttö vaatii esteettömän ympäristön.

Varmista, että tuoli on sinulle oikein säädetty, jarrut toimivat ja pyörät pyörivät hyvin.

Pyydä tarvittaessa apua esimerkiksi fysioterapeutilta.

Siirtyessäsi suihkutuoliin tai siitä pois

  • lukitse jarrut

  • käännä jalkalaudat sivuun

  • nosta tarvittaessa käsinojat pois tieltä.

Peseydy istuen.


Pienipyörällisissä suihkutuoleissa avustaja voi auttaa liikkumaan peseytymistilanteissa. Kelauspyörällisillä suihkutuoleilla käyttäjä voi kelata myös itse.

Suihkutuoli puhdistetaan jokaisen käyttökerran jälkeen vedellä ja miedolla pesuaineella. Irrota lisäosat tarvittaessa. Pyörien puhdistaminen on tärkeää, koska niihin kertyy herkästi esimerkiksi hiuksia.

Noudata suihkutuolin mukana tulleita ohjeita. Tuotekohtaiset ohjeet löytyvät yleensä verkkosivuilta.

Tarkista suihkutuolin renkaiden, jarrujen, jalkalautojen ja käsitukien kunto sekä muut mahdolliset toiminnot säännöllisesti.

Viallinen suihkutuoli tulee korjata viivytyksettä. Ota tarvittaessa yhteyttä suihkutuolin luovuttaneeseen yksikköön tai myyjään.

Noudata suihkutuolin mukana tulleita ohjeita. Tuotekohtaiset ohjeet löytyvät yleensä verkosta.

Pyörällisiä suihkutuoleja on saatavana monilla eri varusteilla ja toiminnoilla, kuten kallistettavana mallina. Kysy tarvittaessa lisätietoja apuvälineen myyjältä tai luovuttajalta.

Päivitetty 22.2.2024