Siirry sivun sisältöön

Kompressiotuotteet

Kompressiotuotteita voidaan käyttää esimerkiksi turvotuksen, palovammojen tai arven hoidossa.

Tutustu sivun sisältöön ja varmista kompressiotuotteen sopivuus ja turvallinen käyttö.

Kompressiotuotteita ovat esimerkiksi tukihihat ja -sukat. Ne ovat yleensä yksilöllisesti mittatilaustyönä valmistettuja, mutta tuotteita on myös standardivalmisteisina. Kompressiohoidon aloitus sovitaan yhdessä terveydenhuollon ammattilaisen kanssa.

Tuotteita on saatavana eri kompressio- eli paineluokissa. Terveydenhuollon ammattilainen arvioi, mikä paineluokka kussakin tapauksessa tarvitaan.

Kompressiotuotteisiin voi saada maksusitoumuksen hoitavalta taholta tietyin kriteerein.

Aloittaessasi kompressiotuotteen käytön, voit totutella sen käyttöön vähitellen. Käytä tuotetta ensin muutamia tunteja päivässä ja lisää käyttöaikaa joka päivä.

Parhaan hoitotuloksen saavuttamiseksi tulisi kompressiotuotteita käyttää säännöllisesti päivittäin, aamusta iltaan.

Kompressiotuotetta on hyvä pestä päivittäin, jotta tuotteen toimivuus säilyy. Saat kompressiotuotteen luovuttajalta tarkemmat ohjeet kompressiotuotteiden puhdistukseen ja huoltoon.

Noudata tuotteen mukana tulleita ohjeita.

Kompressiotuotetta on tärkeä uusia säännöllisesti, jotta tuotteen toimivuus varmistetaan. Kompressiotuote tulee uusia tarpeen mukaan, jos se menee rikki tai se on epäsopiva.

Noudata tuotteen mukana tulleita ohjeita.

Kompressiotuotteita voidaan käyttää kaikilla vartalon alueilla. Kompressiosukat ja -hanskat ovat yleisimpiä käytössä olevia tuotteita.

Kompressiotuotteen pukemiseen on olemassa apuvälineitä, joista voit kysyä apuvälineen luovuttajalta.

Päivitetty 22.2.2024