Erityisjalkineet

 

Siirry sanastoon

Erityisjalkineet

Tulosta

​Erityisjalkineita tarvitaan silloin, kun tavalliset kengät eivät sovi tai kenkien avulla korjataan jalkojen merkittävää pituuseroa. Erityisjalkineiden tarkoituksena on mahdollistaa päivittäinen kävely ja liikkuminen.

 

Tutustu sivun sisältöön ja varmista jalkineiden sopivuus ja turvallinen käyttö.

Hankinta

​Voit hankkia erityisjalkineet erikoisliikkeistä tai apuvälinealan liikkeestä, mikäli kaupasta ei löydy liikkumista mahdollistavia kenkiä.

Erityisjalkineita voidaan myöntää myös maksusitoumuksella. Maksusitoumuksella myönnettävienerityisjalkineiden saaminen edellyttää valtakunnallisesti asetettujen saatavuusperusteiden täyttymistä. Arvion tukipohjallisten tarpeesta tekee terveydenhuollon ammattilainen, kuten lääkäri, fysioterapeutti tai jalkaterapeutti.

Käytön aloitus

​Erityisjalkineiden käyttö aloitetaan ammattilaisen ohjeistuksen mukaan. Aloita jalkineiden käyttö vähitellen, jotta jalat ehtivät sopeutua uuteen asentoon.

  • Lisää käyttöaikaa vähitellen, mikäli ongelmia ei ilmene.
  • Tarkkaile ihon kuntoa.

Käyttö

Valitse jalkineet käyttötarkoituksen mukaan.

Jalkineet eivät saa aiheuttaa hankausta tai kipua. Jalkineiden käyttöön liittyvä kova kipu ei ole normaalia. Mikäli jalkineiden käyttö aiheuttaa kipua, hankaumia tai rakkoja, älä käytä jalkineita vaan ota yhteyttä pohjallisten valmistajaan.

Puhdistus

​Noudata erityisjalkineiden mukana tulleita ohjeita.

Huolto

​Noudata erityisjalkineiden mukana tulleita ohjeita.

Hyvä tietää

Erityisjalkineita voidaan muokata, mikäli niiden käytössä ilmenee ongelmia. Ole yhteydessä jalkineet luovuttaneeseen tahoon takuuajan puitteissa.

Erityisjalkineita voidaan tehdä sisä- ja ulkokäyttöön sekä talvi- ja kesäkäyttöön.

Erityisjalkineiden uusimistarve on yksilöllinen, johon vaikuttaa muun muassa jalan muutokset ja jalkineiden kuluminen​.

Kyllä