Siirry sivun sisältöön

Sarjoittaisen päänsäryn päiväkirja

Seuraa sarjoittaisen päänsäryn hoitovastetta päiväkirjan avulla. Jos päänsärkykohtauksia on useita kertoja päivässä, on tämä päiväkirja hyödyllinen.

Päiväkirjan täyttöohjeet

  • Kirjaa ensin nimesi, syntymäaikasi sekä kuluva kuukausi ja vuosi. Yksi taulukko riittää yhdeksi kuukaudeksi.

  • Kirjaa käyttämäsi kohtauslääkkeet kalenterin yläreunaan. Anna jokaiselle kohtauslääkkeelle oma kirjainkoodi (esimerkiksi Z = zolmitriptaani nenäsumute, H = happihoito, I = sumatriptaani injektio, B = ibuprofeeni).

  • Merkitse ruutuun oikean päivämäärän ja kellonajan kohdalle päänsäryn voimakkuus asteikolla 1 - 4 (1=lievä, 2=kohtalainen, 3=kova, 4=sietämätön), päänsäryn kesto (esimerkiksi 15 min, 1h 20min) ja otetut kohtauslääkkeet omien kirjainkoodiesi perusteella.

  • Kuukauden lopuksi laske yhteen kaikki päivät, jolloin on ollut päänsärkykohtauksia. Lievää taustasärkyä ei tarvitse merkitä tai voi halutessaan laittaa pienen t-merkinnän sen päivän kohdalle. Laske kuukauden päänsärkykohtausten lukumäärä. Laske yhteen päivät, jolloin käytit triptaaneita (esimerkiksi sumatriptaani, zolmitriptaani). Mikäli käytit tulehduskipulääkkeitä tai muita särkylääkkeitä, voit merkitä ne myös yhteenvetoon.

  • Muista ottaa päänsärkypäiväkirja mukaan lääkärin vastaanotolle!

Päivitetty 9.1.2022