Siirry sivun sisältöön

Potilasjärjestöt ja vertaistukiryhmät syöpää sairastavalle

Syöpään sairastuneille on tarjolla apua ja tukea. Syöpäjärjestöjen tavoitteena on turvata kaikille hyvä elämä ilman syöpää ja syövästä huolimatta.

Syöpäjärjestö tarjoaa tietoa, tukea ja toivoa

Syöpäjärjestöillä tarkoitetaan Suomen Syöpäyhdistyksen ja Syöpäsäätiön muodostamaa kokonaisuutta. Syöpäyhdistys järjestää valtakunnallista neuvontapalvelua, jossa terveydenhuollon ammattilaiset vastaavat puhelimitse, sähköpostilla tai verkkokeskustelussa syöpää koskeviin kysymyksiin. Neuvontahoitajat antavat myös periytyvyysneuvontaa. Palvelu on käyttäjille maksuton.

Syöpäjärjestöjen vapaaehtoistoiminnan tarkoituksena on tarjota tukea ja toimintaa kaikille, joita syöpä on koskettanut. Syöpäjärjestössä erilaisissa vapaaehtoistehtävissä toimi yhteensä 4 400 henkilöä.

Syöpä voidaan voittaa ehkäisemällä syöpään sairastumista, varhentamalla sairauden toteamista ja kehittämällä sen hoitoja. Syöpäjärjestöt pyrkii turvaamaan syöpäpotilaille ja heidän läheisilleen parhaan mahdollisen tuen ja mahdollisimman rikkaan elämän.

Suomen Syöpäyhdistykseen kuuluu 12 alueellista syöpäyhdistystä ja kuusi valtakunnallista potilasjärjestöä. Suomen Syöpäyhdistys ylläpitää Suomen Syöpärekisteriä.

Päivitetty 3.8.2021