Siirry sivun sisältöön

Tietoa aivokasvainpotilaan hoitoon pääsystä

Aivokasvaimen toteamisen jälkeen, hoitava lääkäri tekee lähetteen alueesta riippuen oman yliopistosairaalan (HYKS, KYS, OYS, TAYS tai TYKS) neurokirurgian klinikkaan.

Kiireellinen lähete käsitellään viikossa ja kiireetön lähete kolmen viikon kuluessa. Kokenut neurokirurgi tutustuu lähetteeseen ja kirjaa toimintaohjeet. Potilas voidaan ohjata lähetteen perusteella lääkärin vastaanotolle neurokirurgian poliklinikalle tai asettaa suoraan leikkausjonoon. Taudin luonteesta riippuen neurokirurgi voi myös palauttaa lähetteen tai siirtää sen eteenpäin toiseen hoitoyksikköön/erikoisalalle sekä antaa hoito-ohjeita lähettävälle lääkärille.

Kiireellistä leikkaushoitoa vaativat potilaat saavat tarvitsemansa hoidon nopeasti, keskimäärin 3 viikon kuluessa. Jos tilanne ei vaadi kiireellistä hoitoa, on jonotusaika maksimissaan 6 kk leikkausjonoon asetuksesta (hoitotakuu).

Niille potilaille jotka on asetettu lähetteen perusteella suoraan leikkausjonoon ilmoitetaan jonoon asetuksesta ja leikkauspäivästä kirjeitse, puhelimella tai tekstiviestillä. Myös poliklinikka-ajasta tai mahdollisista lisätutkimuksista ilmoitetaan kirjeitse.

Päivitetty 3.8.2021