Siirry sivun sisältöön

Tietoa aivokasvainpotilaan hoidosta poliklinikalla

​​​​​Poliklinikalla keskustellaan kuvantamislöydöksestä ja tehdään hoitosuunnitelmaa yhdessä potilaan kanssa.

Poliklinikalla keskustellaan potilaan kanssa kuvantamislöydöksistä, mistä taudista on kyse, taudin luonteesta sekä hoito/seuranta suosituksista. Jokainen potilas on yksilöllinen eikä aina ole yhtä ainoaa oikeaa vaihtoehtoa. Yksi potilas toivoo välitöntä leikkaushoitoa (vaikka lääketieteellisesti sille ei olisi välitöntä tarvetta) toinen taas haluaa välttää leikkaushoidon niin kauan kuin vain mahdollista. Vaihtoehdoista keskustellaan ja yhteisymmärryksessä päätetään miten jatketaan.

Osaa aivokasvaimista seurataan, ja on mahdollista että mitään hoitoa ei tarvita. Toisia kasvaimia hoidetaan joko leikkaamalla, sädehoidolla, solunsalpaajilla tai yhdistelmällä näistä.

  • Jos päädytään jatkoseurantaan neurokirurgian poliklinikalla, aikataulusta sovitaan karkeasti käynnin yhteydessä, esimerkiksi seuraava kontrolli vuoden kuluttua. Varsinainen kutsu seurantakäynnille tulee lähempänä käynnin ajankohtaa.

  • Jos seurantakäynnin yhteyteen suunnitellaan kuvantamistutkimuksia, ne voidaan mahdollisuuksien mukaan järjestää myös lähimmässä sairaalassa.

  • Mikäli päädytään leikkaushoitoon, saat poliklinikkakäynnin yhteydessä arvion leikkausaikataulusta ja tarkempi ajankohta ilmoitetaan sinulle, kun leikkauspäivä on päätetty.

Päivitetty 3.8.2021