Siirry sivun sisältöön

Aivokasvainleikkaukseen valmistautuminen

Valmistaudu hyvin ennen leikkausta. Tutustu huolellisesti ja hyvissä ajoin leikkausta edeltävällä käynnillä annettuihin ohjeisiin.

Mikäli sinua pelottaa tai jännittää leikkaus, kannattaa tästä keskustella jo leikkausta edeltävän käynnin yhteydessä. Jännittäminen ja pelko ovat normaaleja asiaan liittyviä tunteita. Keskustelu ja asian läpikäyminen hoitohenkilökunnan kanssa voivat helpottaa ahdistusta ja hoitava henkilökunta osaa huomioida sen hoidossasi.

Leikkauspäivän aikataulu muuttuu usein päivystystoimenpiteiden tai peruutusten vuoksi. Kaikki leikkauspotilaat kutsutaan tästä syystä sairaalaan jo aikaisin aamulla, koska leikkausaika voi muuttua nopeastikin. Yleensä leikkaukset alkavat joko aamulla tai puoliltapäivin. Toisinaan kiireelliset päivystysleikkaukset aiheuttavat muutoksia leikkausaikatauluun, ja myös sinun leikkaustasi voidaan joutua tästä syystä siirtämään. Tätä yritetään kuitenkin kaikin keinon välttää ja siirto tapahtuu yleensä lähiviikoille.

Mikäli sairastut yllättäen ennen sovittua leikkauspäivää esim. kuumeeseen, kovaan nuhaan, yskään tai johonkin muuhun tulehdussairauteen, ota yhteyttä välittömästi hoitopaikkaasi, jotta saamme tilallesi toisen leikkauspotilaan, sillä joudumme äkillisen sairastumisesi vuoksi siirtämään leikkausajankohtaasi.

Päivitetty 3.8.2021