Gå till sidans innehåll

Tolkning av blodsockerresultat med hjälp av olika appar

Utöver självuppföljningshäftet eller i stället kan du överföra ditt blodsockermätningsresultat från mätaren till en dator eller till en app på en mobil enhet.

Du får mångsidigare, mer exakt och användbar information om resultaten av blodsockermätningarna lättare när du tittar på dem med hjälp av olika appar och molntjänster.

På mottagningen eller hemma kan du själv ladda ner blodsockermätarens data till din dator eller till appens mobildagbok. I vissa mätare överförs resultaten automatiskt från mätaren till applikationen och molnservern. Resultaten kan delas till vårdstället redan före mottagningen eller annan kontakt. Det gör det lättare att följa upp behandlingsrelaterade faktorer som måltider, motion, insulindoser, läkemedelsbehandling och kolhydratmängder.

Det är en bra idé att diskutera möjligheterna och alternativen till nedladdning av resultaten med din egen sjuksköterska.

I mobilappen kan du vanligtvis också spara viktkontrollresultaten, aktivitetsuppföljningen och blodtrycksmätningar. Det är värt att diskutera de tjänster som vårdstället använder med din egen diabetesskötare.

Det finns flera bra appar tillgängliga, till exempel Balance, DiabetesM, Glooko Diasend, myLife och MySugr.

Uppdaterad 30.9.2023