Syö päivittäin neljä pääateriaa ja 1–2 väliateriaa.
Syö säännöllisesti, sillä se tukee syömisen säätelyä ja helpottaa sopivien annoskokojen toteutumista.
Kokoa ateriat monipuolisesti lautasmallin mukaisesti
½ monipuolisesti kasviksia, hedelmiä, marjoja
¼ kasvikunnan proteiininlähteitä (papuja, linssejä, tofua, nyhtökauraa..), kalaa, maitovalmisteita, kanaa, kananmunaa, lihaa
¼ riisiä, pastaa, perunaa, leipää
pehmeän rasva lähde, kuten öljy salaatilla, kasvirasvalevite leivällä, pähkinöitä salaatissa
Suosi täysjyväviljaa sekä muita kuitupitoisia tuotteita (esimerkiksi riisi, pasta, leivät, myslit, leseet, rouheet)
Pyri syömään herkut jälkiruokina. Huolehdi riittävästä arkisyömisestä tukeaksesi herkkujen pysymistä mielihyvän lähteenä nälkään syömisen sijaan.
Raskausdiabeetikon päivittäisen ruokailun pääperiaatteet
Tällä sivulla kerrotaan vinkkejä raskausdiabeetikon ruokailuun.
Päivitetty 29.10.2020