Lihavuusleikkauksessa pyritään vaikuttamaan syödyn ruuan määrään ja sen imeytymiseen suolistosta. Lihavuusleikkauksen jälkeen raskautta suositellaan vasta, kun leikkauksesta on kulunut vähintään vuosi. Ennen raskautta painon putoamisen on hyvä olla tasaantunut ja ravintolisien säännöllisessä käytössä. Foolihappolisä yksi milligramma kerran päivässä suositellaan aloitettavaksi kolme kuukautta ennen ehkäisyn poisjättämistä. Foolihappoa tulee käyttää läpi raskauden ja imetysajan.
Lihavuusleikkauksen jälkitilaan liittyy aineenvaihduntahäiriöiden riski, minkä vuoksi raskautta seurataan erikoissairaanhoidossa moniammatillisesti (sisätauti- ja synnytyslääkäri, ravitsemusterapeutti ja tarvittaessa kirurgi). Neuvola tekee potilaasta lähetteen äitiyspoliklinikalle jo alkuraskaudessa.
Sokerirasitusta ei tehdä, koska lihavuusleikattu potilas sietää sitä huonosti. Raskausdiabeteksen toteamiseksi seurataan raskausviikoilla 24–28 viikon ajan ateriapareja aamuisin (paastoarvo ja 1 h aterian jälkeinen arvo) sekä tehdään kaksi vuorokausikäyrää eli otetaan ateriaparit kaikilla aterioilla (aamiainen, lounas, päivällinen, iltapala). Mikäli paino on laskenut hyvin, raskausdiabeteksen ja pre-eklampsian riski on pienempi kuin jos potilas olisi edelleen merkittävästi ylipainoinen. Synnytystapa arvioidaan ja valitaan synnytysopillisin perustein. Alatiesynnytys on ensisijainen vaihtoehto, mikäli sille on raskauden suhteen muuten hyvät edellytykset.