Seuraavassa raskaudessa keisarileikkauksen jälkeen tärkein huomioitava asia on istukan kiinnittyminen kohdussa.
Istukka voi kiinnittyä seuraavissa raskauksissa liian matalalle (etisistukka). Tämä voi johtaa ennenaikaiseen synnytykseen ja keskosuuteen tai verenvuotoon raskauden aikana, mitkä vaativat jopa kuukausia kestävää sairaalahoitoa.
Liian tiukasti kohdunseinämään kiinnittynyt istukka altistaa myös synnytyksen aikaiselle verenvuodolle ja tarpeelle tehdä uudelleen keisarileikkaus. Jos istukka on kiinnittynyt vanhaan leikkausarpeen, joudutaan 90 prosentissa tapauksissa kohdunpoistoon synnytyksen yhteydessä.
Raskaaksi tulo keisarileikkauksen jälkeen voi olla vaikeampaa kuin alatiesynnytyksen jälkeen. Keskenmenon tai kohdun ulkopuolisen raskauden riski on suurentunut.
Alatiesynnytys yhden aiemmin tehdyn keisarileikkauksen jälkeen on suositeltava, jos aiemmin keisarileikkaukseen johtanut syy ei ole enää olemassa (esimerkiksi perätila). Alatiesynnytys onnistuu tällöin yhtä usein kuin muutenkin synnyttämään tulevilla naisilla eli lähes 90 prosentilla. Kahden keisarileikkauksen jälkeen arpikudosta on enemmän ja sen heikkouden vuoksi alatiesynnytystä ei suositella.
Hyvin hoidettu alatiesynnytys on sekä äidille että lapselle useimmissa tilanteissa turvallisin synnytystapa. Keisarileikkaus on tarpeen noin 10–15 prosentissa synnytyksistä äidin tai sikiön sairastavuuden vähentämiseksi. Leikkaus on kuitenkin epäfysiologinen synnytys sekä äidille että lapselle. Äidin kannalta keisarileikkaukseen liittyy huomattava komplikaatioriski alatiesynnytykseen verrattuna.
Lapsen kannalta keisarileikkauksella syntymiseen liittyy kohdunulkoiseen elämään sopeutumisen viivästymistä ja myöhemmin elämässä suurentunut sairauksien ja terveysongelmien riski.