Raskausdiabeetikon ruokavalioon kuuluu runsaasti runsaskuituisia viljavalmisteita, kasviksia, hedelmiä ja marjoja sekä kohtuullisesti vähärasvaisia maitovalmisteita, kasvikunnan proteiininlähteitä, kalaa, kanaa, lihaa ja kasviöljyjä, esimerkiksi rypsiöljyä. Runsaskuituisista ruuista saadaan paljon tärkeitä suojaravintoaineita. Kovien rasvojen käyttöä tulisi rajoittaa. Kovia rasvoja saadaan piilorasvana esimerkiksi rasvaisista maitotuotteista juustot, maito, jogurtit, jäätelö), leivonnaisista sekä rasvaisista lihatuotteista. Sen sijaan pehmeitä rasvan lähteitä, kuten kasvipohjaisia margariineja ja öljyjä, on tärkeä suosia. Hoidon kannalta on myös olennaista huomioida sopivat annoskoot ja huolehtia säännöllisestä ateriarytmistä.
Raskausdiabeetikon verensokeri nousee herkästi aamulla ja aamupalan jälkeen, minkä vuoksi toisinaan voi olla tarpeen syödä hieman pienempi aamupala tai jakaa ateria kahteen osaan. Verensokeri pysyy sopivana, kun syödään säännöllisesti ja monipuolisesti 4–6 ateriaa päivässä sekä panostetaan runsaaseen kuidun saantiin.