Terveelliset elintavat, kuten tupakoinnin lopettaminen ja mahdollisen ylipainon pudottaminen, ovat tärkeitä kohtukuoleman ennaltaehkäisyssä. Synnynnäisiä sydänvikoja ja hermostoputken sulkeutumishäiriöitä voidaan estää käyttämällä säännöllisesti foolihappolisää vähintään kaksi kuukautta ennen oletettua hedelmöittymisaikaa.
Kohtukuoleman kokeneilla on todettu kolme kertaa korkeampi riski sen toistumiseen kuin niillä, joilla edellinen synnytys on päättynyt elävän lapsen syntymiseen. Usein riski on kuitenkin yksittäisen odottajan kohdalla paljon pienempi, varsinkin jos kyseessä on ollut syy, jonka ei oleteta toistuvan seuraavassa raskaudessa.
Jos syytä ei ole löytynyt, odottaja käy normaalin neuvolaseurannan lisäksi äitiyspoliklinikalla raskausviikolla 36, jolloin voidaan suunnitella yksilöllisesti loppuraskauden seuranta ja mahdollinen synnytyksen käynnistäminen. Raskaudenaikaiset neuvolaseurannat voivat auttaa havaitsemaan raskauskomplikaatioita, kuten verenpaineen nousun tai alkavan pre-eklampsian, jotka lisäävät kohtukuoleman riskiä. Liikelaskennat loppuraskaudessa saattavat auttaa huomaamaan, mikäli sikiön vointi kääntyy huonompaan suuntaan. Sairaalan päivystyksessä sikiön vointi voidaan tarkastaa sydänäänikäyrän avulla.