Synnytykseen valmistautuminen ja synnytys

Synnytykseen voi valmistautua pohtimalla omia toiveitaan ja harjoittelemalla rentoutumista. Videoilla saat tietoa synnytyksen kulusta. Videoilla ei näytetä oikeaa synnytystä.​

​​​

​​​​​​​​​​​​​Synnytyssuunnitelma​

Vaikka etukäteen ei voi varmasti tietää, mitä synnytyksessä tulee tapahtumaan, on hyvä pohtia ja kirjata ylös omia ajatuksiaan ja toiveitaaan synnytyksen liittyen. Ajatuksia synnytyksestä -lomake​ on tähän hyvä apuväline. Voit täyttää lomakkeen ja kuljettaa sitä mukana loppuraskaudesta, esimerkiksi neuvolakortin välissä.​​

​​Rentoutum​inen hengityksen avulla

Rentoutusharjoituksen avulla opit keskittymään ja löytämään omia sisäisiä voimavarojasi synnytyst​ä varten.​

Ava​utumisvaihe

Synnytyksen avautumisvaiheessa kohdunkaulakanava lyhenee ja kohdunsuu aukeaa. Avautumisvaiheesta siirrytään siirtymävaiheen kautta ponnistusvaiheeseen ja vauvan syntymään. Ensisynnyttäjän synnytyksen kesto on noin 12 – 24 tuntia. Uudelleensynnyttäjän synnytyksen kesto on yleensä selvästi lyhyempi.  

Sikiön​​ voinnin seuranta synnytyksen aikana

KTG-käyrän avulla seurataan sikiön vointia synnytyksen aikana. Käyrää otetaan aina synnyttämään tullessa ja myöhemmin tilanteen mukaan.

​Synnytys

​Siirtymävaiheen kautta siirrytään synnytyksen avautumisvaiheesta ponnistusvaiheeseen ja vauvan syntymään. Vauvan jälkeen syntyy istukka. Tätä kutsutaan jälkeisvaiheeksi.


 

Kyllä

Päivitetty