Mistä apua imetykseen?

Imetys ei ole aina helppoa, varsinkaan ensisynnyttyjälle. Imetykseen on kuitenkin mahdollista saada apua ja tukea synnytyssairaalan hoitohenkilökunnalta ja myöhemmin neuvolassa.

Neuvola

Juttele oman terveydenhoitajan kanssa imetyksestä jo raskausaikana. Synnytyksen jälkeen imetysohjaus jatkuu taas oman terveydenhoitajan kanssa. Muutamassa kunnassa on lisäksi erityiskoulutusta saaneiden terveydenhoitajien imetysvastaanottoja, joille voi varata ajan oman terveydenhoitajan kautta, mikäli imetykseen liittyy erityisiä pulmia.

Synnytyssairaala

Synnytyssairaaloissa lähes koko hoitohenkilökunta on saanut imetysohjaajakoulutuksen ja on valmiina auttamaan, tarvitsetpa ohjausta raskausaikana, synnytysosastolla tai lapsivuodeosastolla. Voit myös soittaa kotiutumisen jälkeen omalle lapsivuodeosastollesi.

Imetyksen tuki ry

Imetyksen tuki ry on perheiden vertaistukena imetyksen eri vaiheissa. ITU:n kouluttamat imetystukiäidit auttavat vertaistukiryhmissä ympäri Suomea, puhelimitse ja facebookissa.Verkkosivuilta​ löytyy yhteystiedot ja paljon tietoa ja tukea imetykseen.​


Edellinen sivuSeuraava sivu